Începe o nouă epocă pentru Partidul Naţional Liberal. Schimbarea a devenit evidentă imediat după votul de la Congres pentru Florin Cîţu. Şi a continuat cu Consiliul Naţional pentru alegerea noii echipe de conducere. O confruntare democratică care a arătat nevoia PNL de a se adapta la schimbările din societate şi de a fi partidul tuturor românilor.

acum 11 luni · comentarii (35)

Citatul din titlu îi aparţine preşedintelui Iohannis, în urma tragediei de la Constanţa. Ce înseamnă un stat? Instituţiile sale conduse de aleşi, puţini, cei mai mulţi numiţi. Cum la noi încă funcţionează „sindromul tătucului” (mai clar: „peştele de la cap se împute”), instituţiile lucrează cum le impune şeful să lucreze. Şi cât de calificaţi sunt salariaţii.

acum 11 luni · comentarii (48)

Ce poţi să faci cu un guvern care reintroduce obligativitatea purtării măştii în aer liber chiar cînd omul e singur pe stradă, ca să poată amenda pe oricine, dar lasă să meargă festivaluri, sindrofii private şi cîrciumi, deşi mulţi organizatori nu cer nici un fel de certificare şi statul nu are cum să verifice nici teoretic ce se întîmplă acolo?

acum 11 luni · comentarii (0)

4 decembrie 2020, o priză a luat foc în secţia ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureş. 1 octombrie 2021, şapte persoane au decedat într-un incendiu în Secţia ATI de la Spitalul din Constanţa, cauza incendiului, conform primelor informaţii, fiind cel mai probabil o priza defectă.

acum 11 luni · comentarii (26)

De curând s-a încheiat la Timişoara cea de-a 41-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti. Despre acest eveniment atât de important în peisajul cultural de la noi şi despre cum a remodelat pandemia omul şi arta am vorbit cu Ada Lupu Hausvater, manager al Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara.

acum 11 luni · comentarii (0)

În 1916, poetul Octavian Goga scria, referitor la tragedia în care se afla atunci România: învinsă în acel moment de Puterile Centrale, ocupată complet cu excepţia Moldovei, afectată grav de epidemia de tifos exantematic, ocupaţia militară germană, austro-ungară, bulgară şi turcă, supusă jafulului vremelnicilor învingători:

acum 11 luni · comentarii (27)

Cred că am înnebunit cu totul. Dacă nu de tot, oricum, ca naţie, pare-se că nu suntem departe din moment ce, prinşi cu ultimele rezerve de energie în urmărirea circului politic pe teme „cine iese“, ajungem să ignorăm toate celelalte probleme care au devenit deja preocupări ultra-urgente în ţările din clubul european şi numai.

acum 11 luni · comentarii (20)

Paradoxal, această fericită clipă de normalitate s-a petrecut chiar în zilele în care clasa politicianistă se ambiţiona orgolioasă – şi a şi reuşit, din nefericire – să întruchipeze situaţiunile şi personajele celebrei şi nemuritoarei satire caragialiene „O scrisoare pierdută”, fireşte cu alunecările în grotesc ce se pare că nu puteau fi ocolite.

acum 11 luni · comentarii (0)

Ultima decizie a CNSU prevede funcţionarea şcolilor indiferent de rata de incidenţă, cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Se propune utilizarea în unităţile de învăţământ a testelor rapide antigen efectuate din probă de salivă, pentru elevi şi preşcolari, personalul şcolii, în scopul monitorizări permanente şi eficiente a riscului epidemiologic.

acum 11 luni · comentarii (39)

Ultima decizie a CNSU prevede funcţionarea şcolilor indiferent de rata de incidenţă, cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Se propune utilizarea în unităţile de învăţământ a testelor rapide antigen efectuate din probă de salivă, pentru elevi şi preşcolari, personalul şcolii, în scopul monitorizări permanente şi eficiente a riscului epidemiologic.

acum 11 luni · comentarii (39)

Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

acum 3 ani · comentarii (19)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 4 ani · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 6 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 7 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 8 ani · comentarii (66)
Modifică Setările