Patru migranţi salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Patru migranţi salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile şi a doi colaci din plastic. Cei patru cetăţeni străini au cerut ajutorul poliţiştilor, fiind în pericol de înec.

Specialiştii, BNR, UE, agenţiile de rating spun de multă vreme că bugetul de stat merge pe un drum închis. Şi că momentul în care se va bloca e foarte aproape. Optimismul incorigibil al ministrului Florin Cîţu a respins toate aceste avertismente. În declaraţiile sale, pe care le-am criticat de multe ori, economia României va decola după pandemie în formă de „V”, şi va ajunge una din cele mai performante economii din UE.

acum 1 an · comentarii (7)

În timpul celor peste 40 de ani de comunism s-a scris enorm în genurile aşa-numite „populare“, impropriu tratate de critică drept literatură de consum. Sefişti precum Vl. Colin sau Bărbulescu şi Anania, autori de poliţiste ca L. Neamţu şi Vl. Muşatescu, dar şi autori pentru copii şi tineret precum Chiriţă, Tudoran sau Pancu-Iaşi au avut tiraje uriaşe la acea vreme, lăsând în urmă cărţi care oricând merită canonizate şi pot fi reeditate cu folos.

acum 1 an · comentarii (14)

N-a trecut o lună de la discuţia pe tema aceasta, şi nimic! Premierul Orban nu înţelege şi pace! CNSU a luat decizii prin care se restrâng drepturile şi libertăţile fundamentale, deşi nu are dreptul legal, constituţional, să ia astfel de decizii. Mai mult, premierul Orban spune că decizia privind prelungirea stării de alertă se ia abia săptămâna viitoare. Avem exact situaţia dintre starea de urgenţă şi starea de alertă.

acum 1 an · comentarii (21)

Într-o toamnă, îmi amintesc bine, întorcându-mă la Slătioara de la Bistriţa Olteană, în pădurea dinaintea căreia se petrecuse primul Festival de Artă şi Cultură Romano, tulburat de bogăţia spiritualităţii unei etnii care se ambiţionase la iniţiativa liderului ei să-şi dezvăluie valorile identitare atât de bogate, m-am oprit o clipă la Hurezi, în marginea platoului care adăposteşte de zeci de ani Târgul Ceramicii de Hurezi.

acum 1 an · comentarii (2)

Ieri şi azi, două anunţuri extrem de importante. Primul, dat ieri, vine de la Josep Borrell, vice-preşedinte al Comisiei Europene, care a anunţat „ridicarea parţială şi progresivă“, începând cu 1 iulie, a restricţiilor de călătorie impuse la frontierele externe ale UE, insistând asupra faptului că, aşa cum ar fi normal, totul să se facă în urma unui demers comun al Statelor Membre.

acum 1 an · comentarii (7)

Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

acum 2 ani · comentarii (19)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 3 ani · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 5 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 6 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 7 ani · comentarii (66)
Modifică Setările