Cetăţean sirian cercetat pentru că a încercat să dea mită poliţiştilor de frontieră pentru a nu fi acuzat de trafic de migranţi

Cetăţean sirian cercetat pentru că a încercat să dea mită poliţiştilor de frontieră pentru a nu fi acuzat de trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au depistat doi cetăţeni sirieni, care intenţionau să ajungă ilegal în Olanda, cu ajutorul unui conaţional, rezident în România. Pe timpul cercetărilor călăuza a oferit poliţiştilor de frontieră 100 euro mită pentru a li se permite continuarea deplasării.

Turcia este pregătită să rişte o criză militară cu Rusia pentru a evita o altă criză de refugiaţi „la domiciliu” şi pentru a preveni colapsul strategiei sale siriene. În acest sens, Ankara pariază că Moscova nu este pregătită pentru o astfel de criză şi va încerca să poarte discuţii diplomatice înainte de apariţia uneia. Totuşi, acesta este o politică pe „marginea prăpastiei”, cu mult spaţiu pentru greşeli.

acum 11 zile · comentarii (33)

Administraţia Trump a emis un nou ordin prezidenţial ce vizează limitarea accesului la sistemul său de imigrare pentru şase ţări.  Mai exact, începând din 22 februarie 2020, cetăţenii din Nigeria, Eritreea, Sudan, Tanzania, Kârgâzstan şi Burma (Myanmar) nu vor mai putea beneficia de vize de imigrant.

acum 11 zile · comentarii (12)

PSD, în complicitate cu UDMR, surata lui de limbă maghiară, şi cu Pro România, fratele său geamăn, care uneori, atunci când Victor Viorel Ponta ţine cu tot dinadinsul să îşi dea importanţă, pozează în frate inamic, au obţinut miercuri demiterea guvernului condus de dl. Ludovic Orban. Şi nu oricum, ci cu 261 de voturi date în favoarea moţiunii de cenzură.

acum 11 zile · comentarii (22)

Ceea ce am anticipat şi eu şi mulţi alţi comentatori şi oameni politici pare să se întâmple. Alegeri anticipate nu vom avea, în schimb vom avea guvernul Orban interimar până în noiembrie, la alegerile parlamentare la termen. O situaţie cât se poate de proastă, cu costuri enorme pentru România, costuri ce nici măcar nu pot fi măsurate în momentul de faţă. Cum am ajuns aici? Ce se mai poate face în continuare?

acum 11 zile · comentarii (40)

PNL s-a angajat că nu va da OUG ca preşedinţii de CJ să fie aleşi indirect, în timp ce PSD a promis că se va mobiliza la moţiunea de cenzură, astfel încât să facă primul pas spre anticipate. Înţelegerea a funcţionat perfect. În continuare, PNL trebuie să abandoneze proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în timp ce PSD trebuie să NU voteze învestirea celor două guverne Orban pe care Klaus Iohannis le va propune

acum 12 zile · comentarii (64)

Bucurie imensă a ticăloşilor, speranţă şi şanse uriaşe de a rămâne mult şi bine la măcelărie, ca un blestem pentru comunităţile locale unde au fost aleşi cu procente mici. Mai mult, alegerea şi realegerea unor ticăloşi într-un singur tur de scrutin, unii dintre ei cu vechi ştate şi mandate la primărie, vor influenţa decisiv şi soarta alegerilor parlamentare, care urmează după locale!

acum 12 zile · comentarii (10)

Sfîrşit de an, unii îşi fac bilanţuri pentru ce a fost, alţii planuri, unii îşi văd în tihnă de mîncat, se pupă sub vîsc, umblă după artificii sau după varză murată, îşi aruncă bradul pe geam fix în faţa blocului, ori se (pre) fac că merg la serviciu. Iar alţii au mici bucurii.

acum 2 luni · comentarii (0)

Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

acum 10 luni · comentarii (19)

Plouă de cinci zile. Pisicile vecinilor stau zgribulite pe sub streşini, iar când prind zece minute de soare se tolănesc rapid pe o bucată de gard şi se curăţă ca şi cum tocmai ar fi trecut sfârşitul lumii. Numai că, aşa cum următoarele zece minute o vor dovedi, sfârşitul lumii nu a trecut, ba chiar unul mai mic e pregătit să lovească din nou.

acum 2 ani · comentarii (8)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 4 ani · comentarii (15)

Eu, taică-miu şi Simba ne aflăm în maşină, mergem la vie în a doua zi de Paşte. Simba, labradorul alb, stă pe bancheta din spate, palpitând de fericire că e cu noi. La fiecare curbă, Simba alunecă şi se trânteşte de geam, dar se redresează rapid. Din când în când, încearcă să ajungă la noi printre scaunele din faţă. Taică-miu vorbeşte cu el şi îl linişteşte. Îi zice „Ia spune ce vrei tu, băiatule“ şi lucruri din astea.

acum 5 ani · comentarii (9)

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 6 ani · comentarii (66)
Postari Recente