„Votează legal“. Ce pedepse rişti dacă îţi vinzi votul

„Votează legal“. Ce pedepse rişti dacă îţi vinzi votul

Campanie a Ministerului de Interne

Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 15 – 29 iulie 2012, în contextul referendumului, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal, votului multiplu şi a mitei electorale, având ca slogan „Votează legal!”.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul judeţului Tulcea, în cadrul unor acţiuni ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră, materiale preventive vor fi înmânate cetăţenilor.
Reprezentanţii Ministerului de Interne din judeţul Tulcea informează cetăţenii asupra modului de vot şi a sancţiunilor prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului:
-    În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota  pe o listă suplimentară;
-    Dacă daţi mită – constând în bani sau bunuri – pentru a vota sau a nu vota un candidat/ o listă de candidaţi puteţi face închisoare între 6 luni şi 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte;
-    Decide singur la vot! Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri! Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani! Nu uita! Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările