Viscol puternic la Tulcea. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vreme rea

Viscol puternic la Tulcea. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vreme rea

Şoferi, atenţie la drum FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme rea şi pentru judeţul Tulcea. Avertizarea este valabilă până pe 29 decembrie, la ora 18.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25...30 l/mp. 
 
Conform unei estimări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
 
Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţă o avertizare nowcasting de tip „cod roşu“ în judeţele Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila, unde în intervalul 8.30-13.00 se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85-90 de kilometri/oră, ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.
 
Circulaţia rutieră este închisă pe Autostrada Soarelui (A2), între Bucureşti şi Drajna, îcepând cu ora 8.30, potrivit anunţului făcut de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Se recomandă varianta ocolitoare DN 3, Bucureşti - Lehliu Gară – DN 3A Lehliu Gară – Drajna.
 
Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. 

Cod roşu de ninsoare şi vânt în 3 judeţe. Jumătate de ţară, sub Cod portocaliu şi galben. Lista drumurilor blocate
 
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările