Verdictul înfricoşător al medicilor străini în cazul tinerei plimbate 40 de ore între spitale: „De mai stătea 2 zile în România, nu mai avea şanse de supravieţuire”

Verdictul înfricoşător al medicilor străini în cazul tinerei plimbate 40 de ore între spitale: „De mai stătea 2 zile în România, nu mai avea şanse de supravieţuire”

Mădălina, tânăra tratată acum în Belgia FOTO Arhiva personală

Mădălina, tânăra de 25 de ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, a fost plimbată între spitalele din România deoarece nicio secţie de arşi nu avea paturi libere. După mai bine de 40 de ore de chin, fata a fost transferată la un spital din Belgia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia Mădălinei a revenit miercuri, 17 aprilie, cu un mesaj postat pe Facebook în care anunţă noi detalii despre starea de sănătate a tinerei.

„Ţin să vă anunţ că Mădălina a trecut cu bine peste noaptea trecută, medicii au spus că are 90% şanse de supravieţuire. Momentan o ţin sedată din cauza durerilor. În 2 săptămâni se va termina cu sedarea, îşi va reveni şi se va trezi”, scrie fratele Mădălinei.

Totodată, familia victimei spune că medicii din Belgia au dat un verdict dur la sosirea ei la spital. „Medicii au ţinut să menţioneze că dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea şanse de supravieţuire.”

În continuare, fata va trece prin mai multe operaţii la nas, la faţă, la o mână, la picior unde, se pare, că au intervenit şi medicii din România dar au efectuat o tăietură prea adâncă, spune fratele Mădălinei. „A fost tăiată prea adânc şi au spus că va rămâne cu o cicatrice urâtă, iar pentru căile respiratorii va trebui să o taie la gât pentru a putea să respire fără tuburi.”

Drama Mădălinei

În urma unui accident produs în noaptea de duminică spre luni, Mădălina a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, având şi căile respiratorii afectate. Imediat fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol (judeţul Tulcea) cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Singurul semnal pozitiv a venit de la Timişoara luni, în jurul orei 16.30. Imediat, elicopterul SMURD a plecat cu pacienta spre acel spital.

„Mădălina este o fată de doar 25 de ani, o fată plină de viaţă care avea planuri de viitor ca fiecare dintre noi! Mădălina a fost transportată iniţial la spitalul judeţean Tulcea, urmând să fie transportată în decursul zilei de astăzi la Timişoara...dar lucrurile nu au fost tocmai în favoarea ei şi din cauza unei defecţiuni sau a vremii (nici noi nu ştim) elicopterul să întors din drum, Mădălina fiind transportată la spitalul judeţean Constanţa”, scrie fratele victimei, Bogdan, pe o pagină de Facebook dedicată acestul caz.

La Spitalul Judeţean Constanţa, Mădălina este ţinută sedată, spune Bogdan, în speranţa că undeva în România se va găsi un spital care să o primească pe fată.

Băiatul notează că, din cazua condiţiilor din spitale, care nu oferă condiţii pentru arşi, familia a decis să fie „trimisă la un spital din Olanda, unde poate fi tratată corespunzător”, iar pentru acest lucru au lansat un apel umanitar.

Familia a luat legătura cu directorul Spitalului de Arsuri din Rotterdam care le-a comunicat că fata poate ajunge la ei doar de la un spital similar din România, deoarece transportul necesită condiţii speciale.

În cele din urmă, marţi după-amiaza a fost transportată cu o aeronavă militară Spartan la un spital din Belgia.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Tânără arsă, plimbată la spitalele din ţară. Va fi transportată în Belgia cu o aeronavă militară Spartan

VIDEO Tânăra arsă pentru care nu s-a găsit niciun pat disponibil în România, trimisă în Belgia cu un avion al Forţelor Aeriene

Pintea, despre cazul tinerei cu arsuri grave, plimbată 40 de ore între spitale: „Au fost nişte bâlbe”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: