Undă verde la construirea de pensiuni în Delta Dunării. S-a micşorat suprafaţa de teren necesară unei astfel de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a modificat prin ordin de ministru suprafaţa de teren minimă necesară construirii unei pensiuni în Delta Dunării. Oficialii speră să încurajeze investiţiile în zonă.

„Prin ordin de ministru, Bogdan Trif, Ministrul Turismului, a venit în întâmpinarea celor care îşi doresc să investească şi să dezvolte zona Deltei Dunării. Noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă facilitează construcţia de pensiuni agroturistice şi implicit accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, transmit reprezentanţii ministerului Turismului.

Prin Ordinul menţionat se prevede că suprafaţa de teren aferentă unei pensiuni agroturistice din Deltă scade de la minimul de 1.000 de metri pătraţi, la minimul de 200 de metri pătraţi. Este, spun cei din minister, o prevedere necesară deoarece zona de uscat din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este limitată, iar vechile condiţii de dezvoltare turistică făceau imposibile majoritatea investiţiilor în una dintre cele mai atractive zone din ţara noastră, dar şi din Europa.

„Aşadar şi cei care deţin suprafeţe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice şi pot primi bani pentru investiţii”, se mai arată în comunicatul Ministerului Turismului.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a cerut, într-o întâlnire avută duminică, 22 aprilie, cu preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea ca autorităţile locale să creeze la rândul lor condiţii pentru atragerea de noi investitori şi pentru dezvoltarea cât mai rapidă a Deltei Dunării şi implicit a zonelor limitrofe.

„Orice construcţie de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi permisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condiţiile şi sub prevederile stricte de protecţie a mediului, faunei şi florei din Deltă. Sunt susţinătorul dezvoltatorilor în turismul românesc, dar rămân cel mai îndârjit protector al zonelor naturale din România. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru că sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile şi dedicate generaţiilor viitoare.” a precizat Bogdan Trif.

Pe aceeaşi temă:

Lacul Razelm-Sinoe a fost repopulat cu icre de şalău

Vremea scrumbiei: de ce se poate pescui doar primăvara cel mai bogat peşte în Omega 3. Reţete tradiţionale delicioase








 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite