Un român a fost condamnat la închisoare, în premieră naţională, pentru uciderea unui câine. Patrupedul a fost omorât cu sabia, deşi era inofensiv

Un român a fost condamnat la închisoare, în premieră naţională, pentru uciderea unui câine. Patrupedul a fost omorât cu sabia, deşi era inofensiv

FOTO Arhivă

Judecătorii din Tulcea au condamnat la şase luni de închisoare cu executare un bărbat care a omorât un câine, deşi acesta era legat în lanţ şi nu prezenta vreun pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe rolul Curţii de Apel Constanţa se află, în apel, cazul unui tulcean condamnat în luna iulie 2017 la 6 luni de închisoare cu executare pentru omorârea unui câine. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Tulcea.

„Fapta inculpatului, constând în lovirea câinelui cu un cuţit artizanal, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa - întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept”, se arată în sentinţa judecătorilor.

Memet Ali Gener a fost condamnat şi la plata sumei de 5.165 lei, din care 5.000 lei cu titlu de daune morale şi 165 lei cu titlu de daune materiale. Totodată, judecătorii au dispus şi confiscarea sabiei artizanale pe care acesta a folosit-o pentru a ucide patrupedul.

De asemenea, magistraţii au notat că animalul nu reprezenta nicio ameninţare pentru inculpat deoarece era într-un lanţ şi padoc.

Bărbatul este recidivist, el mai având probleme cu legea în cazul unor violenţe în familie.

Pe aceeaşi temă:

Vot în Comisia juridică: Violenţa împotriva animalelor se pedepseşte mai blând

citeste totul despre: