Turişti salvaţi de poliţiştii de frontieră în Delta Dunării. Barca în care se aflau era în pericol de scufundare

Turişti salvaţi de poliţiştii de frontieră în Delta Dunării. Barca în care se aflau era în pericol de scufundare

FOTO Arhiva Adevărul

Doi turişti au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră în noaptea de 2 spre 3 octombrie. Barca celor doi se afla în pericol de scufundare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au intervenit pentru salvarea a două persoane care erau în pericol de scufundare, pe braţul Chilia.

„În data de 03 octombrie, în jurul orei 01.30,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au fost sesizaţi telefonic de către Serviciul de Urgenţă 112 despre faptul că pe braţul Chilia, în zona kilometrului fluvial 11, se află o ambarcaţiune în pericol de scufundare la bordul căreia se află două persoane”, transmit poliţiştii.

La faţa locului, oamenii legii au ajuns cu o ambarcaţiune rapidă, apoi au ancorat şalupa turiştilor la mal. Imediat a început operaţiunea de evacuare a apei din ambarcaţiune. Poliţiştii au identificat şi reparat problemele care au dus la infiltrarea apei în barcă, prin deblocarea pompei de santină, astfel şalupa revenind la stare de flotabilitate.

„Cele două persoane, în vârstă de 51, respectiv 59 de ani aflate la bordul ambarcaţiunii,  în scop turistic, au decis, nemaifiind în pericol, să rămână în acelaşi loc, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se deplaseze spre Tulcea cu o altă ambarcaţiune, care aparţinea unei cunoştinţe”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Pe aceeaşi temă:

Ambarcaţiune răsturnată în Golful Musura. Opt turişti au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Autocamion furat din Belgia, descoperit în judeţul Constanţa. Ce a declarat şoferul


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările