Tulcea: Siturile naturale din Parcul Naţional Munţii Măcinului vor fi semnalizate cu bani europeni

Tulcea: Siturile naturale din Parcul Naţional Munţii Măcinului vor fi semnalizate cu bani europeni

Munţii Măcin

Printr-un proiect european realizat de administraţia parcului naţional se vor marca siturile naturale, se vor monta indicatoare turistice şi se va construi un centru de informare în localitatea Greci. Prin acelaşi proiect administraţia va realiza un atlas al SCI-urilor şi SPA-urilor din parc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul are o valoare de 17 milioane de lei şi va fi implementat în 36 de luni de la semnarea contractului.
Aici se va construi un Centru de Informare - Vizitare de la Greci, vor fi semnalizate traseele de vizitare pentru SCI şi SPA (care vor fi conectate cu traseele de vizitare din Parcul Naţional Munţii Măcinului). De asemenea, vor fi instalate 30 de semne de orientare în punctele cheie de pe traseele din parc şi patru panouri informative pe traseul tematic Valea Jijilei.
Administraţia parcului mai doreşte realizarea de hărţi cu zonarea funcţională din parcul naţional, cu prezentarea activităţilor permise, restricţionate şi interzise.
Se va realiza şi un atlas al Parcului Naţional Munţii Măcinului şi a siturile Natura 2000 ce se suprapun peste parc sau care surn adiacente parcului.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările