Tulcea: Au prins 50 de kilograme de peşte la „undiţă electrică“

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat două persoane asupra cărora au fost descoperite 51 de kilograme de peşte proaspăt şi un dispozitiv de pescuit electric.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea au depistat, în zona Mm 74, două persoane în vârstă de 21 de ani , respectiv 26 de ani, din Tulcea asupra cărora au fost descoperite 51 de kilograme de peşte proaspăt din specia rizeafcă şi un dispozitiv de pescuit electric, confecţionat artizanal.
La ora 16.00, poliţiştii de frontieră l-au depistat pe Alin P. în timp ce transporta, într-un sac de rafie, mai multe kilograme de peşte proaspăt din specia rizeafcă, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă. Acesta a declarat că a cumpărat peştele de la persoane necunoscute care desfăşurau activităţi de pescuit pe malul Dunării, în zona Mm 74. Băiatul s-a ales cu dosar penal.

FOTO Tulcea: Bucureştean prins cu un somn de 50 de kilograme în Audi!
FOTO Reţea de braconieri din Iazurile, anihilată de Poliţia de Frontieră din Tulcea!

Câteva ore mai târziu, în aceeaşi zonă,  a fost depistat  Mirel C. în timp ce se deplasa, cu un atelaj hipo, înspre Dunăre. La controlul atelajului au fost găsite un dispozitiv de pescuit electric, un acumulator auto marca Rombat şi 10 metri cablu electric. „În urma celor constatate, persoanei  în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere a aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare“, spune Natalia Agighioleanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

Tulcea: Percheziţii la mai multe firme bănuite de braconaj şi evaziune
FOTO Momente comice şi triste în marea debarcare antibraconaj din Delta Dunării!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările