Tulcea: Mihaela Minciu a devenit maestră în tapiserie de la şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela şi una din creaţiile sale
Mihaela şi una din creaţiile sale

Mihaela lucrează tematici florale, în culori tari, cu cromatică diversă. A expus la majoritatea târgurilor de meşteşuguri populare din ţară. De la şapte ani, Mihaela Minciu lucrează tapiserie. Este pasionată atât de cusut, cât şi de ţesut. Este ambiţioasă şi meticuloasă, dar mai presus de orice pune multă dragoste în ceea ce face.

 A moştenit dragostea pentru aceată artă din familie. Părinţii, mătuşile, unchii, verii fac tapiserii. S-a înscris la cercul de tapiserie de la Palatul Copiilor pentru  că a dorit să menţină şi să perpetueze tradiţia familiei. „Profesor coordonator este Viorica Chirş, mătuşa mea. La noi în familie toată lumea face tapiserie, coase sau ţese. Inclusiv bărbaţii“, ne spune Mihaela.
„Arborele vieţii“, lucrarea de referinţă

Mihaela este emotivă şi ne povesteşte cu simplitate şi modestie despre ceea ce a creat. A realizat sute de lucrări manuale care sunt expuse la Palatul Copiilor din Tulcea. A participat la concursuri şi olimpiade naţionale, inclusiv la festivalurile de artă şi meşteşuguri populare din ţară. A obţinut peste 15 premii întâi. Lucrarea sa de referinţă se numeşte „Arborele vieţii“. Aceasta a fost expusă la majoritatea târgurilor de artă şi meşteşuguri populare din ţară. „Îmi place să abordez jocurile de culori şi de forme. Folosesc culori tari, dar nu sunt obositoare. Încărcătura de culori este bine echilibrată în cazul lucrărilor mele. Nu obosesc ochiul, totul este o armonie“, spune Mihaela.
Vrea să devină contabil

Mihaela, artista în tapiserie, doreşte să devină contabil. Chiar şi-ar dori să aibă o firmă să facă tapiserii, ţesături, cusături pe care să le valorifice iubitorilor genului sau colecţionarilor. „Mă inspir din tematica folclorică. Lucrările mele sunt în general pe tematici date de doamna profesoară sau la alegere. Eu lucrez în general tematici florale, dar şi religioase sau aspecte inspirate din cotidian. Am observat că oamenii iubesc această artă, o preţuiesc “, mărturiseşte Mihaela.

Ar vrea să lucreze şi acasă, dar nu-şi permite financiar. Materialele sunt scumpe. Numai o bobină de aţă, ne spune fata, costă 15 lei, iar ea are nevoie de cel puţin zece bobine la o lucrare. Dar speră că va pune la punct acea afacere de familie.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite