Tulcea: Catalogul virtual bagă spaima în elevii chiulangii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici chiulangita nu mai este ce-a fost: părinţii elevilor pot vedea on line în timp real când sunt copiii la şcoală şi când absentează. Directorul Grupului Şcolar Anghel Saligny, Nistor Năparu, spune că părinţii sunt foarte mulţumiţi de acest sistem, iar despre elevi nu poate spune decât că nu a primit nicio plângere. Încă.

Sistemul este funcţional de aproape trei ani de zile. Cu fiecare an a fost perfecţionat, şi asta pentru că acest „catalog virtual“ a fost realizat cu forţe proprii, fără cheltuieli, doar cu specialiştii liceului. „Practic noi am asigurat doar baza materială, prin autofinanţare. Avem aproximativ 140 de calculatoare şi conexiune la internet. Nu pot să spun cu exactitate cât ne-a costat acest catalog virtual pentru că a fost construit pe parcurs“, spune Nistor Năparu.
Cum funcţionează
Profesorii liceului au cabinet, astfel că elevii se mută în fiecare oră la cabinetului profesorului cu care studiază. În fiecare cabinet există un calculator conectat la internet şi intranet. La începutul orei, atunci când elevii s-au aşezat în bănci, profesorul pune absenţele (dacă este cazul) atât în catalogul oficial, cât şi în cel virtual. În acel moment informaţia postată pe intranet este disponibilă celor care au acces la aceste informaţii. Adică toţi părinţii elevilor care învaţă aici.
„La începutul anului şcolar elevii şi părinţii vin la noi şi îşi iau conturile şi parolele pe care le vor folosi, mai apoi, tot anul şcolar“, spune Nistor Năparu.
Profesorii încântaţi
Acest program informatic uşurează mult munca profesorilor: mediile se calculează automat, orarul este făcut (fără ferestre) tot de acest program informatic, iar şedinţele cu părinţii pot fi considerate chestiuni învechite. „Se pot trimite mesaje, atât către părinţi, cât şi către profesori. Pentru mine, ca director, este extrem de comod să trimit un memo pe intranet“, mai spune Năparu.
„Baza materială este excelentă. E mult mai simplu aşa. Se calculează mediile automat, ai tot timpul situaţia şcolară la îndemână. Nu mai căutăm prin arhive prăfuite“, spune profesoara de franceză, Mirela Georgescu.
Elevi din cinci şcoli tulcene, atenţie!
Ministerul Educaţiei a trimis în judeţul Tulcea cinci aplicaţii pentru astfel de proiecte. Ele au fost destinate unităţilor şcolare reprezentative din următoarele categorii: colegiu, liceu teoretic, grup şcolar, liceu industrial, şcoală generală. Astfel, pe elevii de la „Spiru Haret“, „Grigore Moisil“, „Brad Segal“, „Henri Coandă“ şi Şcoala numărul 12 îi aşteaptă un viitor promiţător. Până acum, numai două unităţi şcolare au finalizat procedurile pentru acest catalog: „Henri Coandă“ şi şcoala numărul 12, unde de câteva săptămâni profesorii au început să pună note în catalogul virtual.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite