Tulcea: Accent a revenit în forţă după 20 de ani

Anul 2006 a însemnat un nou început pentru trupa Accent în lumina reflectoarelor, după două decenii de „tăcere“ publică. Concertele puţine şi organizate discret au umplut sălile chiar cu tineret

Ştiri pe aceeaşi temă

A fost perioada în care mulţi au făcut cunoştinţă cu muzica de calitate pe scenele tulcene şi nu numai, a fost şi perioada unei munci intense pentru scoaterea pe piaţă a unui nou album, Coincidenţe premeditate.
Succes premeditat
Digipack-ul de două CD-uri şi un DVD gen „making of“ conţine 16 piese, patru fiind de pe albume mai vechi, din perioada comunistă, iar restul noutăţi sau remixuri. „Pentru înregistrări am vorbit cu fostul, actualul şi viitorul nostru coleg Torz, în Germania. După uzanţă, am făcut o primă înregistrare aici, în România, trăgând doar instrumentele, apoi am plecat în Germania, în Karlsruhe, eu şi Nicolae Sava, unde am înregistrat şi vocile, şi flaut, şi muzicuţă, şi drâmbă“, povesteşte Paul Prisada.

Albumul a apărut cu sprijinul lui Alexandru Andrieş, în condiţii grafice deosebite şi a beneficiat de aportul unor nume noi, Vasile Drăguşanu, Călin Grigoriu şi Florin Laghia. Înregistrările s-au făcut la Tulcea şi Karlsruhe, în studioul Tonstudio Luftstrom (proprietatea lui Torz).

Lansarea albumului a fost precedată de o serie de concerte susţinute atât la Tulcea cât şi la Bucureşti, în care muzica complexă a anilor 80 a înviat în conştiinţa publicului.

„Publicul tulcean a reuşit să ne mobilizeze, să ne dea un fior, astfel că grupul a sunat foarte bine. Au fost momente unice create de interacţiunea dintre public şi scenă“, îşi aminteşte Paul.
Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: