Tulcea: 400 de metri de plasă monofilament confiscată de poliţişti

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră tulceni au  confiscat 174 de kilograme de peşte şi 15 plase monofilament a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră au depistat pe raza localităţilor Agighiol, Baia şi Jijila, patru  persoane  cu vârste cuprinse între 29 şi 49 de ani, asupra cărora au fost descoperite 174 de kilograme de peşte în stare proaspătă şi 400 m de plasă monofilament.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol, respectiv deţinere şi folosire la pescuit de plase monofilament.

Ultimul caz a fost înregistrat în zona localităţii Agighiol când poliţiştii de frontieră l-au depistat pe Florea T. în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza municipiului Bucureşti, în timp ce transporta, cu un autoturism marca Ford, 74 de kilograme de peşte proaspăt din specia plătică, fără a deţine documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. Referitor la provenienta peştelui, bărbatul a declarat ca l-a cumpărat de la persoane necunoscute de pe raza localităţii Agighiol, pentru consumul propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale de profil, iar celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport peşte fără documente legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările