Transport de 40.000 măşti de protecţie trimise de chinezi în Tulcea. China întoarce ajutorul primit din Dobrogea la începutul epidemiei de coronavirus

Transport de 40.000 măşti de protecţie trimise de chinezi în Tulcea. China întoarce ajutorul primit din Dobrogea la începutul epidemiei de coronavirus

Horia Teodorescu şi ambasadoarea Jiang Yu Sursa Consiliul Judeţean Tulcea

Oraşul din China care a fost ajutat la începutul epidemiei de coronavirus de oraşul înfrăţit din România a trimis ajutoare pentru locuitori. Chinezii au întors astfel gestul de solidaritate făcut de tulceni.

La Tulcea a ajuns la finele săptămânii trecute un transport cu măşti de protecţie donate de municipalitatea Suzhou, China, cu care reşedinţa de judeţ este înfrăţită din anul 1995. 

La începutul lui februarie, când China fusese lovită de epidemia de coronavirus ce avea să cuprindă întreaga lume (devenind pandemie), Tulcea a organizat un transport umanitar pentru trimiterea de măşti de protecţie. Tulcenii s-au mobilizat pentru a-şi ajuta fraţii din Suzhou şi au trimis cutii cu măşti de protecţie (foto la finalul articolului)

Acum, gestul le-a fost întors de chinezi. Vineri, 4 aprilie, transportul cu cele 40.000 măşti de protecţie din Suzhou a sosit la Tulcea.

Autorităţile au anunţat că acestea vor fi distribuite cu prioritate către personalul medical şi celor implicaţi în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus: Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea. 

O parte merg şi către instituţiile direct subordonate Consiliului Judeţean Tulcea. 

Măşti de protecţie - transport umanitar de la Suzhou-China pentru Tulcea Sursa Consiliul Judeţean Tulcea

„Mulţumesc prietenilor chinezi pentru acest ajutor, respectiv Municipalităţii Suzhou şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România. Nu este un gest întâmplător, el se înscrie în linia relaţiilor de prietenie şi cooperare care ne leagă. De când Suzhou şi Tulcea au devenit oraşe înfrăţite în 1995, acestea au realizat schimburi aprofundate în domeniile culturii, medicinei tradiţionale chineze, agriculturii.

În toată această perioadă de criză am menţinut legătura cu Ambasada Chinei, care şi-a manifestat tot sprijinul în ceea ce priveşte venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce priveşte efectuarea analizelor pentru Covid 19, dar şi în ceea ce priveşte identificarea unor furnizori pentru echipamente medicale specifice, ştiute fiind greutăţile pe care le întâmpinăm în această perioadă în achiziţionarea acestor echipamente.

Pentru toate acestea nu pot decât să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor ambasadei, în special Excelenţei Sale doamna ambasador Jiang Yu.

Mă bucur să vă anunţ că cele peste 100 000 de măşti pentru populaţia judeţului, achiziţionate de Consiliul Judeţean Tulcea, vor ajunge în zilele imediat următoare şi voi reveni atunci cu detalii privind distribuirea acestora“, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea. 

Donaţia de la Tulcea către Suzhou-China Sursa Consiliul Judeţean Tulcea

Pe aceeaşi temă: 

Tulcenii strâng măşti pentru oraşul din China cu care sunt înfrăţiţi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: