Toamna a colorat Munţii Măcinului. Imagini de vis surprinse în cei mai vechi munţi ai României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toamna în Munţii mĂcin FOTO RNP
Toamna în Munţii mĂcin FOTO RNP

Fie că o iei la pas, călare sau pe bicicletă, vei descoperi peisaje unice în Munţii Măcinului şi poţi admira specii rare, pe cale de dispariţie.

Parcul National Muntii Macinului are o suprafaţă de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului. În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile.

Pentru iubitorii de natură, pe teritoriul rezervaţiei naturale sunt amenajate 11 trasee turistice. Se pot face mai multe tipuri de turism: peisagistic, ştiinţific, religios, ecvestru sau cu bicicleta. Pe cele 11 trasee turistice, la pas, călare sau pe bicicletă, turistul se bucură de peisaje unice http://www.parcmacin.ro/cadrul-natural/-/asset_publisher/jU7Y/content/flora-si-vegetatiaşi întâlneşte specii rare, pe cale de dispariţie, în multe zone ale lumii, dar bine reprezentate aici.

La coborârea de pe traseu, turiştii pot gusta din delicatesele comunităţilor locale cum sunt plăcinta dobrogeană, sarailii, şuberec, pastramă dobrogeană şi pot simţi aroma vestitelor vinuri dobrogene.

Flora şi fauna unice în lume, tezaurul etnocultural al celor 14 etnii de la poalele munţilor hercinici, cetăţile şi mănăstirile din Dobrogea de nord asigură turiştilor accesarea unor trasee pe care vor descoperi cu uimire comori nebănuite ale acestui sanctuar de biodiversitate: Munţii Măcinului.

Membrii comunităţilor locale nu plătesc tariful de intrare pe traseele turistice înfiinţate pe raza primăriilor din care fac parte.

muntii macin

FOTO RNP 

muntii macin

FOTO PNMM

muntii macin

FOTO PNMM

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite