Tatăl elevului ridicat de poliţişti de la Jean Monet pentru legături cu cămătarii: „Mulţi părinţi nu ştiu ce fac copiii lor“

Tatăl elevului ridicat de poliţişti de la Jean Monet pentru legături cu cămătarii: „Mulţi părinţi nu ştiu ce fac copiii lor“

Nicu Bibu (sursa foto Facebook)

Consilierul local tulceanu Nicolae Bibu ştia că  motivul pentru care fiul său, Alexandru Bibu, a fost luat de poliţişti din timpul orelor şi dus la secţie pentru declaraţii a fost cu totul altul decât cel invocate în instanţă, respective că Alexandru Bibu ar fi luat bani cu camătă de la fiul lui Sile Cămătaru

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Bibu, tatăl elevului ridicat de poliţişti de la Liceul Jean Monet, are o cu totul altă variantă decât cea oficială, şi  spune că Alexandru, fiul său, s-a trezit prins într-un dosar de cămătarie fără să aibă nici o vină.
„El are un prieten bun, coleg, care venea des la noi acasă. Acesta a luat bani de la cămătari şi apoi a intrat într-o situaţie fără întoarcere, ştiţi ce se spune despre cămătari. Colegul se plângea că trebuie să dea mai mulţi bani, că sunt presiuni asupra lui, şi probabil telefonul acestuia era ascultat. Aşa s-a ajuns la fiul meu, care cunoştea situaţia din poveştile prietenului său“ povesteşte Nicolae Bibu, om de afaceri şi consilier local în Tulcea.
Acesta spune că nu ştia că fiul lui este urmărit şi că iniţial poliţiştii au ţinut morţiş să discute numai cu băiatul, fără să le spună nimic părinţilor.
„Eram în Bucureşti, acasă, când paznicul complexului ne-a informat că a venit Poliţia, îl caută pe Alexandru. Am crezut ce este ceva în legătură cu accidentul din vară, chiar m-am mirat că nu primise citaţii, nimic, ca să spună că s-ar fi sustras de la cercetări. Am spus că este la şcoală, au plecat, s-a dus şi soţia mea acolo, l-au chemat în cancelarie, a înţeles că nu este acuzat de nimic şi că totul se petrece în contextul unui dosar amplu, că trebuie să dea niste declaraţii legat de discuţiile telefonice avute cu colegul respectiv“ mai spune Bibu.
Din spusele tatălui, copilul a stat ore bune la Poliţie, datorită faptului că erau multe persoane de audiat, ajungând acasă după ora 21. Omul de afaceri tulcean spune că personal nu a avut de-aface cu cămătarii: „Am datorii la banci,  nu cunosc cămătari, nici nu vreau să cunosc, mereu am lucrat corect“.

„Justiţia să-şi facă datoria, noi ne facem datoria de părinţi “

Legat de accidentul din vară, în care fiul său Alexandru atunci minor, a flat în stare de ebrietate, a lovit cu maşina unui prieten mai multe autoturisme în centrul Bucureştiului, Nicolae Bibu spune că a fost şocat de cele întâmplate.
„Culmea că acasa nu a pus mâna pe volan,şi avem multe maşini la dispoziţie la firmă, ne ocupăm de distribuţie. Când s-a întămplat necazul eram în străinătate şi m-a sunat un prieten. Mi-a căzut telefonul în farfurie când am auzit, eram la micul dejun. Culmea, cheile erau în cuier, maşina mea era în parcare, la Bucureşti, niciodată nu mi-a zis că ar vrea să conducă, nici pe drum de ţară, nimic. Probabil că fară să ştim copii fac multe lucruri, eu jur ca n-am ştiut că el se urcă la volan, probabil a fost luat de val şi va răspunde pentru asta, trage ponoasele. Justiţia trebui să-şi facă datoria, noi ca părinţi trebuie să-l apărăm.Acum eu cred că se exagerează vizavis de funcţia mea de consilier local la Tulcea. Să fim serioşi, credeţi câ îmi dă cineva măcar un loc de parcare pe motivul ăsta la Bucureşti, nu te bagă nimeni în seamă ca deputat, d-apoi ca şi consilier local la Tulcea!“ spune Bibu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările