Tânăra care a murit în avalanşa din Munţii Vrancei era fiică a comunei Luncaviţa

Tânăra care a murit în avalanşa din Munţii Vrancei era fiică a comunei Luncaviţa

Claudia Malcea FOTO Arhivă personală

Claudia Malcea, tânăra care şi-a pierdut viaţa sâmbătă, în avalanşa de zăpadă declanşată în zona Cheile Tişiţei, s-a născut în Luncaviţa, dar locuia de mai mulţi ani în Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Ştefan Ilie din Luncaviţa şi-a exprimat regretele pentru moartea tinerei pe contul său de Facebook: „Fiică a comunei Luncaviţa. Regrete eterne“, a scris el. Mesajele de condoleanţe ale localnicilor au curs pe pagina de socializare.  
 
Claudia Malcea, de 37 de ani, absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti,  însoţea un grup de turişti în Rezervaţia din Munţii Vrancei. La puţin timp după ce grupul de turişti a plecat în expediţie, s-a declanşat avalanşa şi tânăra a fost suprinsă de valul de zăpadă.
 
Turiştii erau însoţiţi de salvamontişti, care spun că alunecarea s-a declanşat în zona superioară a versantului şi a continuat până la baza văii antrenând un strat mic de zăpadă, arbori, vegetaţie şi pietre. Claudia Malcea a fost găsită fără suflare, după mai bine de o oră în apa pârâului Tişiţa, acoperită de zăpadă. Medicii au încercat să o resusciteze timp de o oră, fără succes însă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările