UPDATE Tânără arsă, plimbată la spitalele din ţară. Va fi transportată în Belgia cu o aeronavă militară Spartan

UPDATE Tânără arsă, plimbată la spitalele din ţară. Va fi transportată în Belgia cu o aeronavă militară Spartan

FOTO: Arhivă

Desi tânăra are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, niciun spital de arşi din ţară nu a primit-o. După mai bine de 24 de ore de la accident, fata va fi transportată la un spital din Belgia.

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a deblocat situaţia în care se afla Mădălina de peste 30 de ore. Tânăra va fi transportată marţi, 16 aprilie, la un spital din Belgia

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 16 aprilie, în jurul orei 15.00, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Bruxelles, Belgia, pentru transferul unei paciente din judeţul Tulcea, rănită în urma unui accident care a avut loc în comuna Sfântu Gheorghe.

Pacienta, având arsuri de gradele I, II, III şi IV pe circa 40 la sută din suprafaţa corpului, va fi asistată pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD şi de o echipă medicală militară şi va fi transportată la un spital din Bruxelles, Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Spitalului judeţean de urgenţă Constanţa, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, transmite MApN.

Ştirea iniţială:

În urma unui accident produs în noaptea de duminică spre luni, Mădălina a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, având şi căile respiratorii afectate. Imediat fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol (judeţul Tulcea) cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Singurul semnal pozitiv a venit de la Timişoara luni, în jurul orei 16.30. Imediat, elicopterul SMURD a plecat cu pacienta spre acel spital.

 „Mădălina este o fată de doar 25 de ani, o fată plină de viaţă care avea planuri de viitor ca fiecare dintre noi! Mădălina a fost transportată iniţial la spitalul judeţean Tulcea, urmând să fie transportată în decursul zilei de astăzi la Timişoara...dar lucrurile nu au fost tocmai în favoarea ei şi din cauza unei defecţiuni sau a vremii (nici noi nu ştim) elicopterul să întors din drum, Mădălina fiind transportată la spitalul judeţean Constanţa”, scrie fratele victimei, Bogdan, pe o pagină de Facebook dedicată acestul caz.

La Spitalul Judeţean Constanţa, Mădălina este ţinută sedată, spune Bogdan, în speranţa că undeva în România se va găsi un spital care să o primească pe fată.

Băiatul notează că, din cazua condiţiilor din spitale, care nu oferă condiţii pentru arşi, familia a decis să fie „trimisă la un spital din Olanda, unde poate fi tratată corespunzător”, iar pentru acest lucru au lansat un apel umanitar.

Familia a luat legătura cu directorul Spitalului de Arsuri din Rotterdam care le-a comunicat că fata poate ajunge la ei doar de la un spital similar din România, deoarece transportul necesită condiţii speciale.

                           Mădălina, tânăra de 25 de ani FOTO: Facebook

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Accident rutier grav pe drumul dintre Constanţa şi Tulcea. Patru victime, dintre care două decedate

Accident în apropierea falezei din Tulcea. Un bărbat a murit înecat

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: