Slujba de Bobotează a fost oficiată pe nava Banat, ancorată în portul Tulcea

Slujba de Bobotează a fost oficiată pe nava Banat, ancorată în portul Tulcea

Slujba de Bobotează FOTO CJT

Slujba de Bobotează în acest an a fost oficiată pe nava Banat ancorată în portul Tulcea. Prea Sfinţia Sa, Visarion Bălţat, Episcopul Tulcii, a aruncat apoi în apă Sfânta Cruce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prea Sfinţia Sa, Visarion Bălţat, Episcopul Tulcii, a săvârşit marţi dimineaţă Sf. Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală „Sf. Nicolae“ din Tulcea.

Începând cu ora 12.00, Prea Sfinţia Sa, însoţit de un sobor de preoţi, a pornit în procesiune spre faleza municipiului, acolo unde a avut loc slujba de sfinţire a Apei Mari.

Apoi, aşa cum cere tradiţia, el a aruncat Sfânta Cruce în apele Dunării.  

La slujba de Bobotează au mai participat, alături de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe din Tulcea, prefectul judeţului, Marin Bădiţă, subprefectul Corvin Bangu, primarul Constantin Hogea, deputatul Vasile Gudu, reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ.

Nava Banat aparţine companiei Navrom Tulcea. Ea face curse regulate Tulcea - Sulina, alături de Moldova. Pe 15 decembrie, vasul s-a ciocnit cu o navă maritimă în dreptul localităţii Partizani.

Vă mai recomandăm:

Tradiţii şi superstiţii de Bobotează, ziua în care se deschid cerurile. Ce trebuie să faci în ianuarie ca să-ţi meargă bine tot anul

Pregătiri pentru Bobotează 2015: apă sfinţită şi sport extrem în valurile reci ca gheaţa, pe urma celor trei cruci

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: