FOTO Se turează motoarele pentru Danube Delta Rally. Campionatul începe pe 29 mai

FOTO Se turează motoarele pentru Danube Delta Rally. Campionatul începe pe 29 mai

Francois Delcour

Peste 50 de echipaje sunt pregătite pentru startul în Danube Delta Rally 2014, a treia etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

La a doua participare în Campionatul Naţional de Raliuri, după o pauză competiţională de 20 de ani, Danube Delta Rally propune şi în acest an o etapă de macadam cu probe care străbat zone încântătoare ale Dobrogei.
Cele 10 probe speciale pregătite de către organizatori se vor desfăşura pe parcursul a 127,14 km.

„Raliul Deltei a reuşit anul trecut o revenire spectaculoasă, apreciată şi remarcată în campionat şi ne asteptăm ca anul acesta să fie şi mai şi! Asta e, succesul obligă. Traseul e superb, organizarea la cote înalte, iar faptul că este susţinut masiv de oficialităţile locale este îmbucurător! Din punctul nostru de vedere se anunţă o luptă foarte aprigă la vârf, cu nu mai puţin de 6-7 echipaje capabile să încurce unul altuia socotelile! Aşteptăm să revedem pelicanul şi dacă organizatorul rezolvă şi nişte peşte proaspăt, va fi excelent!" a spus pilotul Edwin Keleti.

„Napoca Rally Academy îşi propune să îşi ia revanşa anul acesta, atât la echipe cât şi individual. Aşteptăm cu  interes etapa de la Tulcea”, a declarat Marco Tempestini.

Printre echipajele străine prezente la start se numară şi Francois Delecour – Dominique Savignoni, echipaj deja consacrat în Campionatul Naţional de Raliuri.

Marco Tempestini

„Sunt foarte fericit pentru că anul acesta sunt din nou la Danube Delta Rally, unde sunt nişte probe frumoase şi organizare exemplară. Sperăm să ducem la bun sfarsit acest raliu, mă simt bine în Subaru şi de asemenea, ne aşteptăm la un public numeros pe probe”, a declarat Francois Delecour, campionul naţional en`titre.

În acest an, Danube Delta Rally este etapă candidat în FIA European Rally Trophy, iar aceasta presupune un număr mai mare de echipaje înscrise, atât din Romania cât şi din străinătate, precum şi un număr mai mare de kilometri de  probe speciale.

Raliul se va desfăşura sub stricta supraveghere a observatorului  Federaţiei Internaţionale  de Automobilism, care va întocmi un raport post eveniment, pe baza căruia se va decide dacă  Danube Delta Rally va face parte din FIA European Rally Trophy în 2015.

Edwin Keleti

Danube Delta Rally va debuta joi, 29 mai, în Piaţa Civică, ora 18.00, cu un concert extraordinar Delia şi va continua cu startul festiv, moderat de Gina Pistol si Arnold Cobilanschi. Cartierul general al raliului va fi amplasat şi în acest an în zona falezei din Tulcea.
Anul acesta vedeta TV care va da startul festiv este Alina Puşcaş, însoţită de echipa Danube Delta Rally Girls.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Lotca solară, un nou produs al campionului Ivan Patzaichin

FOTO Jurilovca, poarta Raiului de la intrarea în Delta Dunării

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO Luncaviţa, satul teilor şi al nopţilor senine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările