Sărbătoare dublă la Tulcea: Buna Vestire şi şapte ani de la întronizarea Episcopului Tulcii, PS Sa Visarion Bălţat

Sărbătoare dublă la Tulcea: Buna Vestire şi şapte ani de la întronizarea Episcopului Tulcii, PS Sa Visarion Bălţat

Înalte feţe bisericeşti, la Tucea FOTO CJT

Pentru credincioşii tulceni, ziua de 25 martie are o dublă semnificaţie spirituală: Buna Vestire, mare sărbătoare a creştinătăţii, dar şi împlinirea a şapte ani de episcopat la Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 25 martie 2008 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a întronizat pe Preasfinţitul Părinte Visarion ca întâiul Episcop al Tulcii. Miercuri, după ce a fost oficiată Sf. Liturghie, un reprezentant al Patriarhiei a transmis mesajul Prea Fericitului Daniel cu ocazia împlinirii a şapte ani de episcopat la Tulcea.

Marţi, pe 24 martie, Prea Sfinţia Sa a primit la biserica Buna Vestire din Tulcea racla cu moaştele Sfintei Maria Magdalena adusă de la Mănăstirea Drăgăneşti – Vlaşca, oficiind şi slujba Vecerniei.

Miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la slujba de Buna Vestire oficiată de Prea Sfinţia Sa Visarion, Epicopul Tulcii, Înaltpreafinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, Înaltpreafinţitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Prea Sfinţia Galaction episcopul Alexandriei şi Teleormanului, alături de un sobor de preoţi.

„Cu prilejul împlinirii a 7 ani  de când se află în fruntea bisericii tulcene, ţin să felicit şi să-i transmit Prea Sfinţiei sale, Visarion, multă sănătate şi toate urările de bine, alături de preoţii şi enoriaşii noştri.

În final, doresc tuturor celor prezenţi, care slujesc la această biserică, dar şi enoriaşilor care duminică de duminică şi la toate sărbătorile vin aici pentru a se ruga la Dumnezeu - sănătate, împăcare sufletească şi mulţi ani liniştiţi de acum înainte!“, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Vă mai recomandăm:

Obiceiuri de Buna Vestire. Singura zi din an când poţi sta la masă cu îngerul tău. Ce nu e bine să faci 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: