Ruşii au vrut să intre în România pe la Isaccea!

 Ruşii au vrut să intre în România pe la Isaccea!

Constantin Ciubotariu, primul preşedinte al Frontului Judeţean al Salvării Naţionale

Avocatul Ciubotariu povesteşte că în zilele în care a fost preşedinte FSN a primit mai multe apeluri de la ruşi, direct pe telefonul roşu din biroul fostului prim secretar

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul preşedinte al Frontului Salvării Naţionale Tulcea în decembrie 1989 avocatul Constantin Ciubotariu povesteşte cum ruşii au intenţionat să intre în Romănia prin judeţul Tulcea, mai exact pe la Isaccea.
„Tot ce primeam ca dispoziţie venea ca din partea lui Ion Iliescu. Inclusiv ordinul să deplasăm toate navele militare spre mare, erau zvonuri că sunt terorişti arabi la Mangalia. Am discutat cu militarii de aici, ce facem, trimitem navele şi lăsăm descoperită frontiera ţării? Militarii tremurau vorbeau tot cu tovarăşe, că aşa era,eu decideam , eram preşedintele Comitetului Militar, era colonelul Pârvu, contraamiralul Ivancu, descoperim frontiera de pe Dunăre sau nu? Ivancu  tremura tot, am decis să nu mişcăm navele de pe frontieră, mai ales că ruşii se tot ofereau să ne ajute“.
Unul dintre telefoanele cu  propuneri de ajutor ar fi venit direct de la consulatul rus.
„Erau îngrjoraţi că muncitorii de la staţia de transformare electrică de la Isaccea, la câteva sute de metri de pământul rusesc, peste Dunăre, acum ucrainean, mureau de foame şi nu putea asigura funcţionarea staţiei ce trecea şi la ei, cu curent electric.Se ofereau ‚dragii de ei să vină să ne aducă probabil nişte tancuri pline cu mâncare şi soldaţi bucătari. Probabil că dacă intrau, nu mai plecau nici în ziua de azi, ca în Transnistria. Am vorbit atunci cu Frangu, la frigorifer, erau cinci tone de carne de mistreţ, şi le-am zis ruşilor, avem cinci tone de mistreţ, e bine ca meniu?“ povesteşte Ciubotariu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările