Reguli noi de turism pe plajele Vadu şi Corbu. Au fost montate bariere şi panouri pe sectoarele de plajă virgine

Reguli noi de turism pe plajele Vadu şi Corbu. Au fost montate bariere şi panouri pe sectoarele de plajă virgine

Plaja de la Corbu

Situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, plajele Vadu şi Corbu sunt utilizate, în mod tradiţional, de către turişti pentru cură heliomarină. Aici, în perioada estivală, mai ales în week-end, se înregistrează un mare aflux de turişti ceea ce a determinat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) să adopte măsuri pentru protejarea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în vecinătatea plajei Corbu au fost amplasate şase panouri de informare şi trei bariere în zona economică a RBDD. Barierele s-au amplasat pe trei dintre cele cinci drumuri identificate în zonă, la limita dintre domeniul public de interes naţional şi proprietăţile private. Tot pe limita proprietăţilor, la fiecare barieră, s-au instalat panouri de informare prin care turiştii sunt înştiinţaţi în legătură cu obligativitatea achiziţionării permiselor de acces pentru turişti şi pentru vehicule, precum şi avertizarea referitoare la interzicerea accesului autovehiculelor  pe suprafaţa plajei. 
 
Pentru parcarea autoturismelor, Primăria Corbu a amenajat trei parcări, dintre care una este amplasată pe proprietatea primăriei şi celelalte două pe proprietate privată. Accesul autoturismelor în perimetrul RBDD se face doar în baza permisului eliberat de ARBDD, iar staţionarea acestora se poate face doar cu acordul proprietarilor terenurilor şi fără a avea un impact negativ asupra factorilor de mediu, cu respectarea de către titular a legislaţiei de mediu în vigoare.
 
 
În acest an, în zona Corbu se vor mai amplasa încă două bariere, astfel: una pe drumul situat în vecinătatea unităţii militare – zona câmpului de antene şi alta pe drumul de acces situat în vecinătatea ţevilor Petroconst. 
 
În  vecinătatea plajei Vadu s-au amplasat două panouri, astfel: un panou de informare în extravilanul localităţii Vadu, la intrarea în perimetrul RBDD, pe partea dreaptă a drumului şi un altul la bifurcaţia drumului către zona strict protejată Grindul Chituc. Autoturismele au fost putut fi parcate în zona  punctului de colectare SC Marimar VB Company SRL.
 
O altă măsură adoptată de ARBDD a fost angajarea unui „Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portiţa, Sf. Gheorghe şi Sulina în vederea reglementării activităţilor turistice în raport cu protecţia speciilor şi habitatelor costiere”. Studiul va fi disponibil la începutul lunii iunie şi este necesar pentru o mai eficientă armonizare a situaţiei reale din teren cu necesităţile de protejare a acestor ecosisteme specifice. 
 
În funcţie de rezultatele şi concluziile acestui studiu, pentru zonele identificate ca pretabile pentru activităţi de îmbăiere se va elabora un set de reglementări pentru desfăşurarea activităţilor economice. Forma sub care se vor administra pe viitor aceste zone costiere desemnate prin studiu (inclusiv salubrizarea acestora) este cea de parteneriat cu primăriile/autorităţile locale, în condiţiile de autorizare impuse de legislaţia specifică aplicabilă pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. 
 
 
Vă mai recomandăm:
 

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“

Sacalin, peninsula care se roteşte. Misterele limbii de pământ care s-a născut din Marea Neagră şi a apărut în urmă cu un secol şi jumătate

Legenda monstrului de 675 de kilograme prins în Delta Dunării. Când a fost pescuit morunul din care s-au scos 145 de kilograme de caviar

Secretele din Letea: cum a luat fiinţă cel mai frumos sat din Delta Dunării, locul în care au năvălit fugarii ucraineni

Misterul Insulei K, tărâmul neştiut de la capătul României. Cum s-a format peste noapte raiul terestru interzis oamenilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările