Poliţist condamnat pentru corupţie. A cerut o maşină de lemne ca scape un şofer de amendă

Poliţist condamnat pentru corupţie. A cerut o maşină de lemne ca scape un şofer de amendă

FOTO Arhiva Adevărul

Tribunalul Tulcea l-a condamnat la 2 ani şi 10 luni pe poliţistul care a cerut o maşină de lemne de foc pentru a nu da o amendă unui şofer.

Poliţistul de la postul de poliţie al comunei Luncaviţa a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii, acord admis de Tribunalul Tulcea.

„La data de 26.01.2018, în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu procurorul de caz, admis de către Tribunalul Tulcea, inculpatul  J.A., agent de poliţie, a fost condamnat la o pedeapsă de  2 ani şi 10 luni închisoare cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă şi instigare la mărturie mincinoasă”, transmite biroul de informaţii publice al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Concret, în anul 2013, poliţistul Alexandru Jumagă a aplicat o sancţiune la regimul circulaţiei rutiere unei persoane, după aceea i-a pretins acesteia o maşină de lemne de foc pentru a anula sancţiunea.

Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, poliţistul l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele.

„Tot în cursul anului 2013 cu ocazia cercetărilor privind o reclamaţie de furt, agentul de poliţie a săvârşit infracţiunea de purtare abuzivă faţă de o altă persoană”, mai spun cei de la DGA.

Pe aceeaşi temă:

Cine a greşit în incidentul de la Niculiţel? Experţii în psihologie criminalistică au analizat reacţiile poliţistului pălmuit şi ale celor care au sfidat legea

Cum a încercat un poliţist să-l scape pe un tânăr care conducea cu viteză de trei ori mai mare decât limita legală


 

 

                       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: