Peste şapte tone de peşte confiscate de la braconieri şi nouă persoane cercetate în ultimele două săptămâni, în Delta Dunării

Peste şapte tone de peşte confiscate de la braconieri şi nouă persoane cercetate în ultimele două săptămâni, în Delta Dunării

FOTO Arhiva

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au constatat 8 infracţiuni, au aplicat 7 amenzi şi au confiscat peste 7 tone de peşte, 9 persoane fiind cercetate, în ultimele două săptămâni în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În perioada 26 ianuarie – 8 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării al Poliţiei Române au efectuat verificări şi controale pe apă (pe fluviul Dunărea –braţul Sf. Gheorghe şi în Complexul lagunar Razelm-Sinoe din Delta Dunării) şi pe uscat (la unităţi comerciale cu profil piscicol), pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse piscicole şi a pescuitului ilegal. În cadrul acţiunilor organizate, a controalelor şi verificărilor la firme, ambarcaţiuni şi asupra autoturismelor, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni (dintre care 7 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi una de Legea nr. 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval). Pentru comiterea acestora sunt cercetate 9 persoane. Două dintre acestea au fost prinse în flagrant delict", anunţă Poliţia.

Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru încălcările legale privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 1.600 de lei. Totodată, au fost confiscate peste 7.400 de kg. de peşte proaspăt, 44 de setci monofilament şi 33 de setci din fir textil.

Poliţiştii au depistat şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 52 de ani, care ar fi pescuit ilegal, capturând 7.300 de kg. de peşte, de diferite specii, cauzând un prejudiciu fondului piscicol naţional în valoare de peste 44.000 de lei.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial  fără licenţă sau autorizaţie de pescuit.

Poliţiştii prezintă şi cazul unui bărbat de 37 de ani depistat pe lacul Goloviţa din Complexul lagunar Razelm-Sinoe, în timp ce conducea o ambarcaţiune neînregistrată, propulsată de un motor, fără a deţine brevet sau certificat de capacitate pentru conducerea navelor.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

 

citeste totul despre: