Percheziţii la Carcaliu: arme de vânătoare în casa unuia dintre tinerii reţinuţi pentru Jaful Secolului. Mătuşa lui Dogaru: „Blestemate să fie tablourile!“

Percheziţii la Carcaliu: arme de vânătoare în casa unuia dintre tinerii reţinuţi pentru Jaful Secolului. Mătuşa lui Dogaru: „Blestemate să fie tablourile!“

Radu Dogaru (28 de ani) din Carcaliu FOTO Arhivă

După ce s-a aflat că o parte din cele şapte tablouri furate din Olanda s-ar afla la Carcaliu, poliţiştii au descins vineri după amiază în mai multe locuinţe ale apropiaţilor lui Radu Dogaru (28 de ani), unul dintre cei trei tineri acuzaţi de Jaful Secolului.

După ce a fost reţinută de cei de la DIICOT, mătuşa lui Radu Dogaru a recunoscut în faţa anchetatorilor că tablourile au trecut prin casa ei, dar că o altă persoană le-a luat imediat după ce băieţii ar fi fost arestaţi.

Mătuşa lui Dogaru a declarat, pentru RTV, că nepotul ei a venit din străinătate şi i-a lăsat o valiză. Nu a ştiut niciodată ce se află în respectiva geantă, pentru că nu caută în lucrurile altora.

„12 ore am fost audiată, am căzut jos când am venit acasă. Au distrus tot, şi soba. Eu nici nu ştiam ce se află în valiza aceea. A venit apoi sora mea şi a luat valiza, dar nu ştiu cum i-a dat-o“, a spus femeia, după ce a ajuns acasă, în Carcaliu. Aceasta a mai spus că au avut loc percheziţii la toate rudele lor şi la toţi apropiaţii familiei Dogaru.

Femeia spune că nu crede că nepotul ei este hoţ şi că nu are nicio idee unde ar putea fi valoroasele tablouri. „Blestematele de tablouri, m-au distrus!“, spune femeia plângând.

În urma percheziţiilor de vineri, oamenii legii au găsit în locuinţa mamei lui Radu Dogaru patru arme de vânătoare pentru care nu aveau acte şi despre care se crede că ar fi fost folosite pentru jaful din Olanda.

Amintim faptul că Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu (ambii din Măcin) şi Radu Dogaru (din Carcaliu) au fost arestaţi preventiv în ianuarie 2013, prin decizia Judecătoriei sectorului 5. Cei trei tineri sunt acuzaţi că au furat dintr-un muzeu din  Olanda tablouri estimate la 300 de milioane de euro.

Poliţiştii au informaţii că tablourile ar fi fost aduse în România şi că sunt ascunse în judeţul Tulcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările