Pentru trei săptămâni: Un tulcean a ajuns preşedintele României

Pentru trei săptămâni: Un tulcean a ajuns preşedintele României

Crin Antonescu

Fostul profesor de istorie de la „Spiru Haret“ este de ieri preşedinte interimar. Vineri seară 256 de parlamentari (din cei 370 care au exprimat voturi valide) au decis suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Tot ieri s-a decis ca referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu să aibă loc pe data de 29 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în urma votului din Parlament, noul preşedinte interimar al României este Crin Antonescu (a preluat atribuţiile din calitatea sa de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat).
„Preşedintele Senatului îndeplineşte atribuţiile preşedintelui României, iar din punctul meu de vedere până pe data de 29 iulie nu avem o situaţie definitivă. Voi face exact ceea ce scrie în Constituţie. (...) Voi face cu responsabilitate şi discreţie ceea ce am de făcut până pe 29 iulie“, a precizat vineri, într-o conferinţă de presă Crin Antonescu. Acesta a confirmat faptul că se va muta, cel mai probabil, la Cotroceni.
Născut în Tulcea, Crin Antonescu a fost, înainte de Revoluţie, profesor de istorie la Tulcea şi Vaslui. În perioada 1989-1990 acesta a fost muzeograf la Tulcea, iar în perioada 1990 – 1992 a fost profesor de istorie la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“. Este singurul ministru pe care l-a dat judeţul Tulcea după Revoluţie (a fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada 1997 – 2000).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările