Pentru că nu şi-a primit leafa de trei luni, un viceprimar din Delta Dunării a demisionat

Pentru că nu şi-a primit leafa de trei luni, un viceprimar din Delta Dunării a demisionat

Petrencu a plecat de la primarie FOTO ziaruldetulcea.ro

La finalul săptămânii trecute, viceprimarul din comuna Ceatalchioi din Delta Dunării, Traian Petrencu, şi-a prezentat demisia. Motivul: nu şi-a primit salariul de trei luni. Aceasta are de încasat peste 6.000 de lei de la primăria comunei.

Are un salariu lunar de 2.200 de lei. De trei luni, însă, viceprimarul Petrencu nu a primit niciun ban. În aceeaşi situaţia sunt toţi cei 11 angajaţi ai primăriei Ceatalchioi.

„Am luat act de demisia viceprimarul în şedinţa ordinară din această lună. Nu ştim când vom alege un nou viceprimar, pentru că, sincer, nu cred că vrea cineva să vină“, spune primarul Tudor Cernega.

Primarul are un salariu puţin mai mare, de 2.500 de lei. Nici el nu şi-a primit salariul de trei luni. Spune că a venit la primărie pentru a face treabă, dar nu mai stă prea mult la conducerea instituţiei dacă problema continuă.

 „Eu mai aştept, nu mă plâng, dar până când? Nici eu nu cred că mai stau mult dacă trenează acesată situaţie. La fel zic şi colegii mei din primărie. Avem o soluţie de moment, avem o societate care trebuie să ne plătească o datorie de aproximativ 70.000 de lei, ceea ce ar acoperi salariile pe două luni“, explică primarul Cernega.

Totul se trage de la problema cu fondurile SAPARD, când forurile europene au cerut banii înapoi pentru reabilitarea drumului. „Noi suntem efectiv blocaţi din cauza acestei datorii deja istorice“, mai spune primarul.

Primăria Ceatalchioi a informat şi instituţiile judeţene de problemele financiare cu care se confruntă, solicitând sprijin. „Toată lumea zice că ne ajută,dar nu avem nimic concret momentan. Nu pot să zic că cineva ne-a garantat că ne sprijină“, mai spune primarul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările