Patrimoniul arheologic din Tulcea, într-un atlas digital

Patrimoniul arheologic din Tulcea, într-un atlas digital

Bază de date electronică

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea (ICEM), în parteneriat cu Asociaţia Română de Arheologie Bucureşti a implementat în perioada 29 iulie-15 noiembrie 2011, proiectul „ARheoDataBase – sistem informatic de inventariere, conservare şi digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic al judeţului Tulcea“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin acest proiect  s-a urmărit realizarea unui sistem informatic de inventariere, conservare şi digitizare a datelor privind patrimoniul arheologic, pentru două microzone din judeţul Tulcea şi transpunerea bazei de date geospaţiale într-o aplicație open source în vederea utilizării ei ca ATLAS în format digital.
Constituirea unei baze de date informaţionale (geospaţiale) poate reprezenta un instrument necesar pentru organizarea pe termen lung a datelor şi informaţiilor din arhiva ICEM Tulcea. Bazele de date, prin performanţele şi avantajele pe care le oferă, reprezintă modalitatea principală de structurare şi organizare a informaţiilor.
Proiectul a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) – domeniul: Patrimoniu cultural naţional, sesiunea de finanţare 2011.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările