Agricultorii tulceni au mărşăluit cu sape de lemn

Agricultorii tulceni au mărşăluit cu sape de lemn

Câteva sute de producători agricoli tulceni au protestat azi în municipiu împotriva politicii Guvernului în domeniul agricol. Acţiunea a constat într-un marş de protest care a început în zona Gării C.F.R. şi a continuat prin centrul oraşului până în faţa Prefecturii tulcene.

Tulcea: Veronica Ţugui rămâne în arest

Tulcea: Veronica Ţugui rămâne în arest

Curtea de Apel Constanţa a respins astăzi ca nefondat recursul înregistrat de inspectorul fiscal Veronica Ţugui împotriva deciziei Tribunalului de a o ţine în arest pentru 29 de zile. Tânăra va mai rămâne după gratii încă 26 de zile pentru luare de mită

Bolnavii tulceni de SIDA, condamnaţi la moarte

Bolnavii tulceni de SIDA, condamnaţi la moarte

În judeţul Tulcea sunt 25 persoane infectate cu HIV pentru care, cel puţin teoretic, ministerul ar trebui să asigure medicamente în valoare de 330.000 de lei. Banii  ajung cu întârziere, de cele mai multe ori furnizorii refuzând aprovizionarea farmaciilor cu circuit închis.

Tulcea: Zeci de cărţi pentru nevăzătorii tulceni

Tulcea: Zeci de cărţi pentru nevăzătorii tulceni

La Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna“ au fost aduse două playere Daisy pentru nevăzători şi 63 de cărţi în format audio. Până la finalul anului, Biblioteca va mai achiziţiona 90 de titluri de cărţi Daisy. Peste 1.700 de nevăzători din Tulcea se vor putea bucura de aceste achiziţii.

Tulcea: Alina Băisan vede viaţa prin obiectivul foto

Tulcea: Alina Băisan vede viaţa prin obiectivul foto

Scrie pentru Elle, iar în timpul liber face fotografii la nunţi şi botezuri. Colecţiile de fotografii sunt impresionate şi asta pentru că că imaginile surprinse de ea sunt „altfel“. Deşi are un job râvnit de multă lume, se gândeşte serios să lase jurnalismul pentru arta fotografiei de nuntă, inspirată de modelul american.

Polonia şi Italia vor fi protagonistele „noii primăveri europene“, a spus la Varşovia Matteo Salvini, viceprim-ministru şi ministru de Interne în guvernul Italian, după întâlnirea avută cu Jaroslaw Kaczynski, şeful partidului conservator naţionalist «Dreptate şi Adevăr» aflat la guvernare în Polonia.

acum 10 zile · comentarii (168)

Am o senzaţie de greaţă în stomac şi nu-mi găsesc puterea de-a mă ridica din pat. Laura mă sună iar. E colega mea de bancă şi are ochi albaştri. Vrea să ştie dacă nici astăzi nu voi ajunge la şcoală, ca în alte zile. Nu-i răspund. Îmi dau telefonul pe silenţios ca să nu-l mai aud, să mă ascund... de ea şi de restul lumii. Mai am aproape o lună şi jumătate până la BAC.

acum 10 zile · comentarii (11)

Expresia îi aparţine.  „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie”, declara Liviu Dragnea în iulie anul trecut. Absenţa sa de la cel mai important eveniment al anului din România, preluarea preşedinţiei UE, cu toţi marii oficiali ai UE veniţi la Bucureşti, exact asta înseamnă: a părăsit funcţia  de preşedinte al Camerei Deputaţilor „ca prostul”, fără explicaţii credibile venite din partea sa.

acum 10 zile · comentarii (34)

Îndrăznesc că cred că ideea de bază conform căreia noi, oamenii de rând, plătim taxe şi impozite este aceea că primim la schimb serviciile unor profesionişti în administraţie, educaţie, apărare, sănătate, protecţie, justiţie samd. Numai că profesioniştii au cam dispărut din instituţiile publice sub presiunea politicienilor puşi pe mărire şi pe căpătuială cu orice preţ. Iar poporul tace complice...

acum 11 zile · comentarii (39)

E limpede că discursul lui Donald Tusk a fost excepţional. Excepţional în sine, nu doar printr-o raportare nemăgulitoare la formulele retorice care populează spaţiul politic românesc. O specie discursivă exotică, uimitoare printr-o formă uitată de respect faţă de limba unui stat: datoria de a vorbi sau, în acest caz, de a citi corect.

acum 11 zile · comentarii (22)

Una dintre meseriile cele mai bănoase este cea de prognozare a dezastrelor de natură economică. Dacă mai ai şi un model, eventual un Premiu Nobel şi te cheamă Stiglitz, poţi fi extrem de vocal şi de succes în prognoza crizelor economice globale, chiar dacă acestea nu mai au loc. Când ai şi nimerit una din plin, prestigiul aduce enorm de multe avantaje.

acum 11 zile · comentarii (58)

Aseară s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cu discursurile gazdelor şi ale invitaţilor de rang înalt, în fastuoasa sală a Ateneului Român, şi cu scandările împotriva deturnării României de la destinul său european, ale câtorva sute de manifestanţi care au înfruntat în stradă, frigul şi ninsoarea.

acum 11 zile · comentarii (6)

Partidele politice din România şi Republica Moldova s-au compromis atât de grav în ochii electoratului, încât multor cetăţeni oneşti le este jenă să spună că au mers la vot. Ori nu votează deloc pentru că niciun partid nu îi reprezintă. Noi, ca unionişti, ne simţim nereprezentaţi de actuala clasă politică. Şi atunci, ce e de făcut?

acum 12 zile · comentarii (11)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea se inspiră direct din practicile oligarhului de peste Prut, Vladimir Plahotniuc, pentru a crea un stat capturat complet şi-n România, unde să conducă autocratic un singur om, concentrând în mâna sa puterea executivă, legislativă şi judecătorească, a declarat într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Jurnaliştii.ro, deputatul independent (afiliat grupului PNL) Matei Dobrovie.

acum 12 zile · comentarii (2)

Partidele la putere se pot baza fără probleme pe voturile acestor cetăţeni conştiincioşi la viitoarele alegeri, chiar dacă numărul acestora se va diminua din cauza deceselor ce vor surveni între timp. Aceasta nu-i o problemă pentru aspiratoarele de voturi, deoarece numărul decedaţilor va fi înlocuit şi înmiit cu alţi doritori să pună ştampila pe roşu, care vor fi doritori să-şi arate recunoştinţa faţă de marele partid!

acum 12 zile · comentarii (0)