Tulcea: Primăria închiriază faleza

Tulcea: Primăria închiriază faleza

Primăria Tulcea va închiria, prin licitaţie publică, opt loturi de pe faleză. Hotărârea a venit ca urmare a cererilor primite de la agenţii economici care desfac produse specifice sezonului estival. Documentaţia privind desfăşurarea licitaţiei va fi finalizată în această săptămână.

Tulcea: Shaorma de criză

Tulcea: Shaorma de criză

În Tulcea apropate totul este la oferta. De la detergenţi,lumânări, fiare de călcat, articole funerare, apartamente de închiriat şi până la produsele fast-food, totul este ofertat şi adaptat crizei. Zilele acestea, firma La Arabu, a venit cu o ofertă fără concurenţă:shaorma de criză la doar 5 lei!

Tulcea: Radarele au împânzit judeţul

Tulcea: Radarele au împânzit judeţul

Astăzi şi mâine, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratulului Judeţean de Poliţie Tulcea acţionează cu opt aparate radar pe traseele turistice din judeţ.Sunt monitorizate,în special, arterele dinspre şi înspre Constanţa, Bucureşti, Brăila şi Galaţi.

Aud foarte adesea repetându-se ideea că sintagma “Historia - magistra vitae’’ nu înseamnă decât o dulce amăgire. Că, în realitate, din istorie nu învăţăm nimic, că suntem sortiţi, prin însăşi natura noastră, să repetăm, cu o oarecare periodicitate, greşeli despre care ştim foarte bine că în urmă cu ani au adus cu ele o factură piperată.

acum 7 zile · comentarii (0)

Cele întâmplate seara trecută reprezintă sinuciderea politică a regimului Dragnea. Din cauza a 30-40 incitatori, ultrasi sau ce-or fi fost, regimul Dragnea s-a răzbunat pe 100.000 de oameni nevinovaţi, copii, fetiţe, mame cu copii în braţe, adolescente, ziarişti, oameni simpli, obişnuiţi, care credeau că trăiesc într-o democraţie. Şubredă, dar democraţie.

acum 7 zile · comentarii (26)

Dragă PSD, te iau cu frumosul ca să înţelegi: “drepturile omului” nu este un concept pe care ai dreptul să îl scoţi la înaintare doar când ai tu chef sau când îţi justifică politicile de orice fel, mai mult sau mai puţin justificate. Drepturile omului nu înseamnă doar condiţii umane în închisori şi procese echitabile (lucruri cu care noi am fost şi rămânem de acord), ci în primul rând dreptul la liberă exprimare.

acum 7 zile · comentarii (18)

După două săptămâni de tăcere absolută, ministerul culturii a anunţat ieri că a anulat pentru a doua oară concursul de proiecte de management de la ONB, în urma contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova şi candidat la conducerea instituţiei, o contestaţie dublată de reacţiile revoltate din societate şi din media faţă de modul de desfăşurare a probei orale a concursului.

acum 8 zile · comentarii (0)

Săptămâna trecută, mai exact sâmbătă 29 iulie, Râmnicul Vâlcii, „oraşul domniei mele“, cum îl numea într-un act de Curte Mircea cel Bătrân, a sărbătorit Ziua Imnului Naţional într-un chip cu totul înţelept şi grăitor cu o reverberaţie deosebită pentru vremea noastră de astăzi, când ţara este sfâşiată de o bătălie fratricidă şi împărţită

acum 8 zile · comentarii (3)

Turbulenţe majore în Rusia determinate de ultimele valuri de sancţiuni americane, şi asta înainte de intrarea în vigoare în noiembrie a sancţiunilor împotriva Iranului. Costurile cele mai importante se acumulează pe piaţa financiară, la nivelul economiei şi a impactului social major al reformei pensiilor, menită să echilibreze situaţia.

acum 8 zile · comentarii (64)

Întrebarea din titlu este una cât se poate de serioasă. Spun asta pentru că ar apărea mulţi care să mă întrebe cum îl întreba Nae Caţavencu în piesa „O scrisoare pierdută“ pe Ştefan Tipătescu: „Cum, nu ştii....?“. Bineînţeles că ştiu cine este Alina Mungiu-Pippidi, dar nu ştiu de unde are acest tupeu să jignească Diaspora.

acum 8 zile · comentarii (190)

Dragnea s-a simţit mandatat, de cele 18% din voturile obţinute, să fure oricât. Uite că nu este aşa. Chiar şi o parte din cei 18% nu mai cred aberaţiile lui Dragnea. Iar ceilalţi 82% n-au crezut niciodată. Nu ştiu de unde speranţa lui Dragnea că ne va  păcăli pe toţi la infinit. Niciodată în istorie nu s-a întâmplat aşa ceva. Mai devreme sau mai târziu se produce declicul.

acum 8 zile · comentarii (17)

Astăzi, 10 august, se scrie istorie. Indiferent câţi vom fi în piaţă până la finalul zilei, indiferent câte tentative de subminare plănuiesc cei speriaţi de protestul #diasporaacasa, români de pretutindeni au venit acasă într-un gest sublim şi fără precedent de civism şi patriotism. Deja ştirea face înconjurul lumii libere. Deja am învins.

acum 8 zile · comentarii (9)

Scandalul plăcuţelor made in Sweden s-a stins prin retragerea tuturor acuzaţiilor la adresa lui Răzvan Ştefănescu, dar sloganul a proliferat devenind un hit al verii. PSD şi-a căpătat o supra-etichetă de care nu va mai scăpa în următorii ani. Liderii partidului s-au ofuscat şi au trecut la ofensivă. Dar nu şi-a pus nimeni întrebarea, dacă partidul e atât de iubit pentru buna guvernare, de ce nu apar şi manifestări spontane în favoarea PSD?

acum 8 zile · comentarii (46)

Diseară mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, 10 august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie“.

acum 8 zile · comentarii (21)

Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

acum 9 zile · comentarii (4)

Socotit dintotdeauna drept un personaj secundar al romanului teatral, adesea temut, transformat câteodată în personaj de teatru ce apărea aievea pe scenă spre a fi persiflat de dramaturgi de felurite calibre şi de diverse naţii, criticul de teatru nu numai îi evaluează pe alţii, ci e, la rândul său, supus unei perpetue operaţii de reevaluare.

acum 9 zile · comentarii (0)