Tulcea: Patru tineri au vandalizat un club de noapte

Tulcea: Patru tineri au vandalizat un club  de noapte

Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, la clubul Pub Inside din Tulcea un grup  de tineri  a încins o bătaie aprigă. După consumarea războiului între taberele adverse, barul a fost aproape distrus. Patru tineri au ajuns la Spitalul Obregia în stare gravă. Aceştia au suferit traumatisme craniene deschise severe.

Tulcea: Mihai Moleşag, guvernatorul ţării „Haz”

Tulcea: Mihai Moleşag, guvernatorul ţării „Haz”

Preşedintele fondator al Clubului Umoriştilor Tulceni „Haz”, membru al Uniunii Epigramiştilor din România, Mihai Moleşag este prezent în peste 30 de culegeri şi antologii de epigramă, editate în România şi R. Moldova, laureat a 18 premii naţionale şi internaţionale pentru literatură umoristică.

Tulcea: Portul Tulcea, în flăcări

Tulcea: Portul Tulcea, în flăcări

Ieri după amiază a luat foc un teren viran din portul Tulcea. 200 mp de vegetaţie uscată de pe strada Portului din municipiu au ars din cauza focului deschis în spaţii libere. Reprezentanţii ISU spun că nu s-au luat măsurile de precauţie necesare.

Proteste violente zguduie oraşul din sudul Irak de mai bine de cinci zile, zece oameni au murit deja împuşcaţi de forţele de ordine sau arşi în incendii şi revolta continuă să escaladeze. Guvernul irakian a trimis forţe militare şi trupe speciale la faţa locului şi a încercat să impună un curfew, dar a renunţat când a devenit clar că nu va fi respectat.

acum 17 zile · comentarii (6)

Filatelia este o parte a identităţii naţionale a unei naţiuni, oricât de controversată ar fi afirmaţia în lumea digitală în care trăim şi în care un e-mail nu trebuie timbrat. Serviciile poştale au jucat un rol important în modernizarea naţiunilor şi, în consecinţă, în unificarea şi modernizarea naţiunii române.

acum 18 zile · comentarii (0)

În urmă cu patru ani, pe 27 iunie 2014, Republica Moldova semna Acordul de Asociere la UE şi era un exemplu şi, totodată, un succes al Parteneriatului Estic, deşi erau semnale evidente că Federaţia Rusă nu va sta cu mâinile în sân şi va acţiona astfel încât Chişinăul să nu iasă vreodată din sfera sa de influenţă.

acum 18 zile · comentarii (11)

Am scris zilele trecute, nu fără mâhnire, despre transformarea presei libere româneşti în ultimele trei decenii. Sunt nişte lecţii importante în tot acest proces, la care merită să reflectăm, pentru că ne vor da răspunsuri la câteva întrebări importante: Cine (mai) suntem azi? Unde tragem, ca societate, „linia roşie” peste care nu acceptăm să trecem fără a ne dezumaniza? Care sunt valorile şi principiile morale după care ne ghidăm?

acum 18 zile · comentarii (6)

Iată originalul: „Septembrie retezase brusc ambiţiile verii toride de a se lăţi slinoasă, dincolo de îngăduinţa filelor calendarului, peste Bucureştii ajunşi o mahala, ameţiţi de încăierarea pe ciolan, neruşinată, a coteriei politicianiste, la concurenţă cu vestita, în vechime, păruială a chivuţelor în Piaţa Unirii, fostă de flori, cu fustele în cap şi rostogolită fără perdea în văzul şi în obrazul,

acum 18 zile · comentarii (4)

Joi a apărut un semnal ce nu poate fi ignorat deoarece vine din partea unei reprezentante a coaliţiei politice aflate la guvernare în România, ţară membră UE şi NATO. Organizaţii care, în acest moment, în care războiul economic din spaţiul euro-atlantic ridică probleme importante, se străduiesc din toate puterile, tocmai din această cauză, să menţină intactă relaţia fundamentală de securitate cu partenerul american.

acum 18 zile · comentarii (74)

Parlamentari PSD încep să ia distanţă de Dragnea şi guvernul Dăncilă. Cum spuneam şi altă dată, nu se poate să fie toţi atât de umili şi servili, încât să se prefacă că nu observă cum barca PSD ia apă. Mihaela Huncă, deputat PSD de Botoşani, a demisionat pentru că: „unicul demers al conducerii e o luptă absurdă, fără folos pentru cetăţeni“. Şi ca dânsa gândesc mulţi alţii.

acum 18 zile · comentarii (27)

Cum-necum, atât scrisoarea doamnei Ecaterina Andronescu, scrisoare pe care „andrisantul“, nimeni altul decât Comitetul Executiv Naţional al PSD, nici nu a vrut să o bage în seamă fiindcă partidul nu acordă atenţie celor care cer demisia guvernului şi a preşedintelui Dragnea, cât şi scandalul declanşat la început pe cont propriu de doamna Gabriela Firea au reprezentat o adevărată mană cerească pentru domnul Liviu Nicolae Dragnea.

acum 18 zile · comentarii (20)

În premieră, vocea Unirii s-a făcut auzită răspicat într-o audiere publică din Parlamentul European. Viitorul Republicii Moldova se hotărăşte şi în instituţiile europene, bănuite de multe ori pe nedrept, de amorţeală sau indiferenţă. La Bruxelles a fost prezentă o delegaţie de primari unionişti din România şi Republica Moldova, alături de istorici, academicieni şi vectori de opinie.

acum 18 zile · comentarii (12)

După ce au reuşit o performanţă greu de atins până şi de defunctul regim totalitar al lui Vladimir Voronin în izolarea externă a R.Moldova, oamenii „oligarhului cel bun“ au comis-o din nou astăzi (joi) cu ajutorul ofiţerilor SIS, sub pretextul combaterii terorismului la liceul finanţat din banii clericului Fethullah Gulen, de la Chişinău.

acum 19 zile · comentarii (0)

De curând, a apărut un studiu interesant despre cantitatea mare de mâncare care se consumă în recentele lungmetraje româneşti: „O bucătărie ca în filme – scenotopul bucătăriei în Noul Cinema Românesc“ de Mircea Deacă. Aştept însă cu şi mai mare nerăbdare un studiu care să explice de ce, în aceste pelicule, se fumează într-o cantitate comparabilă.

acum 19 zile · comentarii (13)

Realitatea, adevărurile, faptele concrete sunt ascunse cu grijă de această perdea trecătoare, scoţând la iveală diversiunile şi interesele oneroase ale politicienilor. În ultima săptămână, cea mai vocală diversiune pare să fie „răscoala” politică din PSD, condusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva dictatorului din partid, Liviu Dragnea! „Rebeliune” justificată pentru reinstaurarea democraţiei în marele partid roşu!

acum 19 zile · comentarii (1)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 19 zile · comentarii (9)

Ciclul de afaceri publice (PBC) înseamnă o serie de manipulări în „fluctuaţiile pre şi post electorale ale inflaţiei şi ale altor instrumente preponderent fiscale“. Ciclurile de afaceri politice sau publice există încă pentru că încă există asimetrie informaţională şi o lipsă de credibilitate.

acum 19 zile · comentarii (1)

Am spus-o şi săptămîna trecută: nu mai pot continua să comentez, amărît, exasperat sau ironic scena politică a României de azi. Nu mai vreau să mă las confiscat de împrejurări stingheritoare şi de coregrafia diletant-iresponsabilă a unor personaje de mîna a doua şi a treia, cu strategii de şmecheraşi gălăgioşi şi ambiţii napoleoniene.

acum 19 zile · comentarii (0)
Postari Recente