Tulcea: Prinsă beată la volan

 Tulcea: Prinsă beată la volan

Noaptea trecută, o femeie de 38 de ani din Tulcea a fost surprinsă de Poliţia Rutieră,în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.Aparatul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,74 mg alcool pur în aerul expirat.

Tulcea: Cu şalupa la şcoală

Tulcea: Cu şalupa la şcoală

Astăzi a fost ziua cea mai aglomerată pentru şalupa bac care face legătura dintre suburbie şi oraş, microbuzele aducând periodic grupuri mari de elevi din deltă către unităţile de învăţământ din municipiu.

Tulcea: Mihaela, copilul care merge la şcoală cu educatoarea

Tulcea: Mihaela, copilul care merge la şcoală cu educatoarea

Dacă alţi copii vin la şcoală pentru prima dată împreună cu părinţii, realitatea  nu este aceeaşi şi pentru copiii din centrele de plasament. Patru copii din  centrul „Speranţa“ au ajuns în această dimineaţă la şcoală. Mihaela Budugă (8 ani) a venit la prima zi de şcoală împreună cu educatoarea, dar şi cu alţi opt colegi

Tulcea: Ziua Porților Deschise la Pompieri

Tulcea: Ziua Porților Deschise la Pompieri

Astăzi se împlinesc 162 de ani de la bătăliile de pe Dealul Spirii, ocazie cu care lucrătorii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență serbează „ziua pompierilor“. Cu această ocazie, ISU „Delta“ propune tuturor celor interesați un tur al instituției

Adoptarea Codului Penal a arătat că alianţa PSD-ALDE este periculos de aproape de pierderea capacităţii de a promova în parlament proiectele importante pe care şi le doreşte. Pe măsură ce presiunea scrutinului european începe să se simtă din ce în ce mai mult, se anunţă tensiuni tot mai mari chiar între cele două formaţiuni aflate la guvernare, mai ales că se intră în linie dreaptă şi pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

Mi-am tot propus să ajung la unul dintre concertele din Stagiunea de jazz de la ARCUB, iar de când curatorul acesteia a devenit Cristian Soleanu, din stagiunii 2018-2019, pot spune că mi-am notat datele în fiecare lună, pentru a depăşi abstractul informărilor de presă, like-urilor pe Facebook şi a tuturor celorlalte forme de participare virtuală la aceste evenimente.

Competiţia Walking Month este dedicată în acest an strângerii de fonduri pentru prima ambulanţă socială din Transilvania. Unitatea mobilă va merge în comunităţile izolate din mediul rural pentru a oferi în acelaşi timp consultaţii medicale şi asistenţă socială persoanelor care nu au acces la asemenea servicii.

Deşi adept al protecţionismului, Preşedintele Donald Trump nu a rezistat foarte mult perspectivei relaţiilor comerciale cu Uniunea Europeană. Şi era de înţeles de ce: anularea TTIP – acordul de parteneriat pe comerţ şi investiţii cu UE, aduce avantaje foarte mari ambelor părţi, Washingtonului şi statelor europene din Uniune.

Încurcate sunt calculele doamnei Ecaterina Andronescu! Nu mai ştii ce să înţelegi din toate ideile, propunerile, „reformele“ avansate de către domnia sa. Cel mai recent caz, planul de şcolarizare pentru clasa a IX-a liceu şi şcoala profesională, a fost modificat după ce abia apăruse pe site şi urmează să fie adoptat în şedinţa de guvern, posibil chiar săptămâna aceasta, pentru că suntem deja în întârziere cu acest act normativ.

A fost recenta premieră a Operei Naţionale Române Iaşi, după raritatea pe care a constituit-o anterioara, opera „Ecaterina Teodoroiu“ de Emil Lerescu, montată cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Nu se putea ca managerul-director general al teatrului, balerina şi regizoarea Beatrice Rancea, să nu se orienteze ca nouă producţie şi spre un titlu de mare popularitate, baletul „Cenuşăreasa“ de Serghei Prokofiev.

acum 2 zile · comentarii (0)

Turcia şi SUA au intrat într-o zodie periculoasă a confruntării bilaterale, într-o prezenţă publică de poziţii dure, jocuri de putere periculoase şi politică în forţă care riscă să rupă relaţia bilaterală puternică şi să relativizeze coeziunea chiar în cadrul NATO.

acum 2 zile · comentarii (40)

Altă ocazie numai bună pentru candidaţi de a cădea în capcană, de a-şi arăta limitele şi de a se face de râs este atunci când îşi pun achievements în CV. Nu ştiu cine şi când a lansat această idee, însă de câţiva ani e o frenezie nebună pe Internet şi pe piaţă, toţi se dau de ceasul morţii să găsească sau să inventeze achievements cât mai multe şi cât mai atrăgătoare de atenţie.

acum 2 zile · comentarii (11)

Suntem atât de convinşi că mintea îşi are sediul în creier încât ajungem să cântărim inteligenţa unui geniu în kilogramele de masă cerebrală autopsiată. Din fericire, cât suntem în viaţă – şi cu rare excepţii şi după deces – greutatea grăsimii neuronale rămâne un secret neştiut de nimeni, nici măcar de noi înşine.

acum 2 zile · comentarii (1)

Jocurile evoluează acum cu asemenea viteză, într-atât de mare este nevoia schimbării paradigmelor, atât de solid implantat este sentimentul eşecurilor unora dintre abordările majore regionale, continentale şi internaţionale în privinţa Ucrainei, încât urgenţa aceasta a dus deja la deschiderea canalelor de negociere înspre direcţiile considerate ca priorităţi absolute de către preşedintele Zelenski.

acum 2 zile · comentarii (12)

Ciudată insistenţa lui Dragnea de a vota restructurarea guvernului în Parlament, săptămâna aceasta, în vacanţa de Paşte. Se ştie că mulţi parlamentari PSD-ALDE sunt plecaţi în vacanţa de Paşte, împreună cu familiile, unii departe de ţară. Ce vrea Dragnea, când e aproape sigur că nu va trece restructurarea, în condiţiile în care coaliţia mai are doar 6 voturi peste cele 233 necesare? Iar UDMR a declarat că nu votează restructurarea?

acum 2 zile · comentarii (6)
Postari Recente