O nouă carte despre Revoluţie, marca Grigore Cartianu: “Teroriştii printre noi”

O nouă carte despre Revoluţie, marca Grigore Cartianu: “Teroriştii printre noi”

Grigore Cartianu a lansat „Teroriştii printre noi“/ Foto: Lucian Muntean

Volumul „Teroriştii printre noi" costă 15 lei (la fel ca şi precedentele) şi a fost lansat miercuri, 23 noiembrie la standul Editurii Adevărul din cadrul Târgului de carte Gaudeamus 2011 (Bucureşti, Complexul Romexpo).

„Iată-ne ajunşi, aşadar, la volumul 3 al seriei care-şi propune să desluşească iţele încâlcite ale Revoluţiei-contrarevoluţiei din decembrie 1989. După “Sfârşitul Ceauşeştilor” şi “Crimele Revoluţiei” (apărute anul trecut), ne aflăm acum în faţa unei noi provocări: “Teroriştii printre noi”, cu subtitlul “Adevărul despre ucigaşii Revoluţiei”.
Lucrarea se înscrie în seria gândită de Grigore Cartianu şi pusă în practică graţie contribuţiei a trei reporteri de la “Adevărul”: Cristian Delcea, Mihai Voinea şi Andrei Crăciun. Şi tot despre evenimentele din decembrie 1989, Grigore Cartianu a publicat, în luna mai 2011, un volum monumental: “Cartea Revoluţiei” – o adevărată “Biblie a Revoluţiei”, tipărită în condiţii de lux, într-un format special şi cu imagini memorabile“ spune autorul, Grigore Cartianu.
Titlul noii lucrări este o parafrază după celebra “Ucigaşii printre noi”, cartea lui Simon Wiesenthal, “vânătorul de nazişti”. Se poate spune, măcar la figurat, că în cărţile lui Cartianu asistăm la o “vânătoare de terorişti”, pe care autorul şi echipa sa îi descoperă şi în gaură de şarpe.
Devenită o adevărată saga a Revoluţiei române, seria iniţiată de Grigore Cartianu aduce dovezi zdrobitoare despre acţiunile criminale ale câtorva generali filosovietici care, sub pavăza politică a “emanaţilor” Ion Iliescu şi Silviu Brucan, au declanşat un adevărat război civil, soldat cu aproape 5.000 de victime (morţi şi răniţi).

Noi mărturii


Volumul ce va fi lansat la Târgul de carte Gaudeamus 2011 îi dezbracă de minciună atât pe cei care au ticluit masacrul (inventând “terorişti ceauşişti” pentru a avea cu cine “să lupte” şi de cine “să ne salveze”), cât şi pe cei care au apăsat pe trăgaci. De aceea, firul dezvăluirilor merge pe două planuri: cel de comandă, aflat la Bucureşti, şi cel de execuţie, cuprinzând întreaga ţară.
Cartea “Teroriştii printre noi”, care însumează 528 de pagini, aduce noi mărturii despre acţiunile criminale ale spionului sovietic Nicolae Militaru, împreună cu alţi generali instruiţi la Moscova. Veţi afla cum…
… Brăila a fost transformată într-o baie de sânge prin grija generalului Marin Pancea, vechi client al contraspionajului românesc, în calitatea sa de agent sovietic.
… La Braşov, generalul Ion Florea a luat decizii criminale, împărţind arme unor civili care au făcut măcel.
… La Craiova, bucuria victoriei a fost spulberată de un telefon primit de generalul Roşu de la generalul Militaru.
… Pe aeroportul din Kogălniceanu, judeţul Constanţa, câţiva ofiţeri români, vorbitori de limba rusă, îi aşteptau pe ofiţerii precursori ai desantului militar sovietic. Misiunea le fusese ordonată de însuşi Nicolae Militaru, proaspăt instalat de Ion Iliescu în funcţia de ministru al Apărării.
Sunt dezvăluiri care vă vor cutremura, dar nu lipsesc nici poveştile desprinse parcă din Caragiale. De exemplu, furia cu care, aproape în toate Comitetele Judeţene de Partid, compatrioţi de-ai noştri luptau revoluţionar pentru a-şi însuşi câte ceva. Ocupaţi să fure televizoare, tablouri, carpete şi paltoane, mulţi români n-au băgat de seamă că alţii le fură Revoluţia.
Simpla selecţie a unor titluri de capitol vorbeşte de la sine: “Diversiunile de la Revoluţie, pregătite în vara lui ’89”; “Omul lui Militaru, «creierul» măcelului de la Brăila”; “Jocul dublu al lui Virgil Măgureanu la Focşani”; “La luptă cu Mariana Cur-de-Fier!”; Braşov: “Încă un general şcolit în URSS, încă un măcel”; “Diversiunea radio-electronică: «Fabricat în URSS»”; “Alo? Moartea la telefon”; “Teroriştii îşi căutau brad de Crăciun”.
De un lucru puteţi fi siguri: că teroriştii, aşa cum îi prezintă cartea, au fost “dintre noi, pentru noi”. Şi că unii dintre ei trăiesc şi azi, rânjind, printre noi…
 “Unii ne-au mitraliat cu minciuni la televizor. Alţii ne-au împuşcat cu gloanţe adevărate. Pe toţi îi găsiţi în această carte. Bine aţi venit la întâlnirea cu teroriştii din decembrie ’89!”spune autorul, Grigore Cartianu.

„Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Crimele Revoluţiei", un succes imens la public

„Sfârşitul Ceauşeştilor” a fost marea vedetă a Târgului de Carte Bookfest 2010, cu 2.130 de exemplare vândute. Autorul s-a aflat la dispoziţia publicului timp de cinci zile, acordând peste 2.000 de autografe.
După Bookfest, Grigore Cartianu s-a întâlnit cu publicul din 12 oraşe (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Târgu-Jiu, Târgovişte, Titu, Tulcea, Constanţa, Iaşi şi Galaţi) şi 6 staţiuni de pe litoralul românesc (Saturn, Venus, Eforie Nord, Neptun, Mamaia şi Mangalia). Bilanţ: peste 1.300 de autografe.
„Sfârşitul Ceauşeştilor” a fost desemnată, de către organizatori (Radio România), cea mai râvnită carte şi la Târgul Gaudeamus de la Mamaia (18-22 august 2010). Aceeaşi distincţie a primit-o, prin votul publicului, şi la Târgul Gaudeamus de la Craiova (8-12 martie 2011).
Cartea reconstituie în detaliu perioada 22-25 decembrie 1989, care a luat sfârşit prin judecarea şi execuţia, în ziua de Crăciun, a celor doi conducători contestaţi prin revoluţie şi detronaţi prin lovitură de stat.
„Crimele Revoluţiei” a repetat isprava „surorii” sale mai mari, bătându-i chiar recordul de vânzări la Târgul de carte Gaudeamus 2010 (găzduit, ca de fiecare dată, de Complexul Romexpo): 2.886 de exemplare în cinci zile (18-22 noiembrie 2010).
Cartea dezvăluie cine a dat lovitura de stat, punând capăt brutal Revoluţiei, şi cine a stat în spatele sângeroaselor diversiuni din decembrie 1989. Unor personaje marcante ale acelor zile şi ale puterii postdecembriste, care pozau în salvatori ai naţiunii sau chiar în eroi, le-a fost dată jos masca minciunii, fiind arătate aşa cum erau în realitate: ucigaşi cu sânge rece, capabili de orice ticăloşie pentru a pune mâna pe putere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: