Militari străini în instrucţie la Babadag. 300 de soldaţi se antrenează pentru operaţiuni de menţinere a păcii

Militari străini în instrucţie la Babadag. 300 de soldaţi se antrenează pentru operaţiuni de menţinere a păcii

FOTO Adevărul

Soldaţi din SUA, Bulgaria, Ucraina, Republica  Moldova şi România se vor antrena în perioada 12-16 februarie la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag.

„În perioada 12 - 16 februarie, 100 de militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica  Moldova şi Statele Unite ale Americii, la Centrul secundar de  instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 18.1, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18 (BSRF 18)”, transmite biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Militarii romîni care vor participa la aceste exerciţii sunt din cadrul Forţelor Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, militari din Forţele Navale Române încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină şi de personal navigant din Forţele Aeriene Române din cadrul Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”.

PLATINUM EAGLE 18.1 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din ţările participante.

În cadrul acţiunilor de pregătire comună  sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Pe aceeaşi temă:

Militarii ruşi din Transnistria au efectuat noi exerciţii. Chişinăul, indignat de comportamentul provocator al trupelor ruse dislocate ilegal în regiune

Misiuni militare în Marea Neagră. Două grupări navale NATO vor supraveghea apele naţionale şi internaţionale


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările