Mesajul unui primar în prima zi de şcoală: „Dacă veniţi la şcoală pentru a avea de unde pleca, pentru că e cool, atunci staţi acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei tulcene Greci a postat pe pagina de Facebook a Primăriei un mesaj pentru copii şi părinţi în prima zi de şcoală. Edilul vorbeşte atât de responsabilitatea părintelui, cât şi a dascălului.

Mesajul postat pe Facebook de Nicolae Mocanu, primarul localităţii Greci:

„Dragi copii, este ziua unui nou început. Va rog să va gândiţi doar la motivul pentru care trebuie să veniţi la şcoală. Dacă veniţi pentru a avea de unde pleca, dacă veniţi că să va întâlniţi cu prietenii, dacă veniţi pentru că aşa e cool, ATUNCI STAŢI ACASĂ. În schimb dacă veniţi pentru că ştiţi că aveţi nevoie de şcoală pentru a reuşi în viaţă, dacă veniţi pentru că educaţia înseamnă calitate în viaţă, dacă veniţi pentru că va pasă de voi , de cei din jurul vostru şi de viitorul vostru, ATUNCI SUNTEŢI PE DRUMUL CEL BUN!

Dragi părinţi, este cazul să va aduceţi aminte că sunteţi parte în procesul de educaţie al copiilor voştri. Venirea şi chiar aducerea lor la şcoală, nu înseamnă că sunteţi absolviţi de partea d-stră de contribuţie la educarea copiilor. De colaborarea dintre d-stră şi şcoală depinde viitorul acestor copii. Atenţie : cei şapte ani de-acasă cad în exclusivitate în sarcina d-stră Stimate cadre didactice, va cunosc şi va respect şi respect muncă d-stră. Ştiu că va faceţi datoria . totuşi va rog să nu faceţi compromisuri. Să fiţi buni dar să fiţi şi intransigenţi. Bunătatea nu înseamnă delăsare. Aduceţi-va aminte rolul şi scopul d-stră în devenirea acestor copii.

Ştim că sistemul scârţie şi că aveţi de îndeplinit unele sarcini care nu au absolut nimic cu educaţia. Va dorim să aveţi capul pe umeri că să puteţi discerne între nevoia adevărată şi reguli strâmbe. Noi că autoritate locală va promitem sprijinul necondiţionat. Suntem alături de d-stră în orice demers normal. Va rugăm să apelaţi la noi şi chiar să ne atrageţi atenţia dacă derapam sau întârziem în luarea deciziilor. Va dorim tuturor sănătate, putere de muncă, gânduri bune, discernământ. Dacă toatea acestea fi-vor însuşite rezultatul nu va fi decât pe măsură straduintei d-stră. Vă salut şi va respect! Cu drag , al d-stră Nicu Mocanu“. 

Vă mai recomandăm:

Cum au ajuns italienii în Tulcea, la Greci. Imigranţii cioplitori în piatră de pe tărâmul românesc al făgăduinţei: „Aici au găsit porci, lapte şi n-au mai plecat”

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite