Medici militari români şi americani, în sprijinul oamenilor izolaţi din Delta Dunării

Medici militari români şi americani, în sprijinul oamenilor izolaţi din Delta Dunării

FOTO: Forţele Navale Române

23 de medici militari vor oferi consultaţii gratuite în satele C.A. Rosetti, Cardon, Sfiştofca, Letea, dar şi în oraşul Sulina.

Un grup alcătuit din medici militari din Forţele Navale Române şi personal medical al Gărzii Naţionale din statul Alabama, SUA oferă, în perioada 1-6 septembrie, servicii medicale gratuite în câteva localităţi izolate din Delta Dunării.

Obiectivul principal al acestei acţiuni îl reprezintă diversificarea metodelor de instruire ale personalului medical şi a modalităţilor de acţiune în sprijinul populaţiei civile.

Luni, 2 septembrie, caravana medicală a început misiunea în localitatea C.A. Rosetti, unde au fost consultate circa 100 de persoane. Cele 23 de cadre medicale militare au instalat un ambulatoriu care a fost împărţit în săli de triaj, de recoltare sânge şi de consultaţii (medicină internă, oftalmologie, medicină dentară şi pediatrie). Localnicii au beneficiat de servicii medicale gratuite şi au primit informaţii referitoare la măsurile de acordare a primului ajutor şi la de igienă orală.

Până la sfârşitul săptămânii, sunt programate acţiuni specifice în localităţile Cardon, Sfiştofca, Letea şi Sulina.

„Activitatea desfăşurată de către personalul medical din Forţele Navale Române şi din statul american Alabama se înscrie în sfera acţiunilor umanitare, în sprijinul populaţiei civile din zonele izolate ale Deltei Dunării, iar suportul logistic este asigurat de către militarii Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag”, spun reprezentanţii Forţelor Navale Române.

De asemenea, acţiunea medicilor militari români şi americani subliniază importanţa interoperabilităţii bilaterale, în cadrul parteneriatului strategic româno-american, şi consolidează modalităţile de reacţie din domeniul măsurilor de apărare colectivă al NATO.

Pe aceeaşi temă:

Administraţia Deltei Dunării închide Insula K. Motivul este îngrijorător: păsările mor pe capete

VIDEO Bărcile care transportă turişti în Delta Dunării, verificate de poliţie

 

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: