Medic cardiolog, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Medic cardiolog, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

FOTO Adevărul

Curtea de Apel Constanţa a respins luni, 22 ianuarie, apelul făcut de un medic cardiolog împotriva sentinţei care îl condamna la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăşuţă şi asistenta medicală Marcela Vlad de la Spitalul Judeţean Tulcea au fost condamnate de către Tribunalul Tulcea în luna noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv 2 ani cu suspendare pentru luare de mită. Împotriva acestei sentinţe cele două au făcut apel la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii au susţinut în rechizitoriu că în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic în specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate.”

Mai exact, este vorba despre  acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, asistenta Marcela Vlad a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

Luni, 22 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa a respins apelul medicului şi al asistentei, astfel încât hotărârea Tribunalului Tulcea rămâne definitivă. În plus, Cecilia Chirvăsuţă nu are voie să exercite meseria de medic timp de 4 ani după executarea pedepsei.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Pacient lăsat să zacă pe jos la Spitalul Judeţean din Tulcea. Conducerea va face o analiză a imaginilor

Şpaga la medic, înlocuită cu donaţia către spital 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: