Alba-neagra cu libertatea agentului de la Ordine Publică: Cosmin Ivan, judecat pentru infracţiuni de corupţie, se întoarce după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pus în libertate de Tribunalul Tulcea, Cosmin Ivan, agentul de la Ordine Publică judecat pentru trafic de influenţă, ajunge din nou după gratii. Curtea de Apel Constanţa a decis că nu este corectă măsura luată de magistraţii tulceni şi că Ivan trebuie judecat, în continuare, în arest preventiv.

În această săptămână Cosmin Ivan a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. La primul termen de judecată, pe 27 august, magistraţii Tribunalului Tulcea au stabilit că agentul de poliţie nu ar mai trebui să stea după gratii, dar nu are dreptul de a părăsi ţara.

Joi, procurorii au atacat la Curtea de Apel Constanţa decizia Tribunalului Tulcea şi au primit câştig de cauză.

Completul de judecători de la Curtea de Apel a admis recursul procurorilor, a casat decizia Tribunalului şi a decis să menţină arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de până 60 de zile, începând cu data de 29 august 2013. Ivan urmează să fie reîncarcerat, în baza mandatului emis pe data de 31 iulie 2013.

Poliţistul tulcean este acuzat că, în perioada martie 2012 - iulie 2013, acesta a pretins şi primit bani  de la patru persoane care erau cercetate în dosare penale având ca obiect infracţiuni la regimul rutier. În plus, el cerea bani atât pentru el, cât şi pentru colegii lui, dar a păstrat, de fiecare dată, sumele primite.

Cosmin le-a  promis acestora că va interveni la lucrătorii de poliţie care aveau spre instrumentare cauzele penale, cât şi pe la alte instituţii, în scopul soluţionării lor favorabile, spune procuror Laura Subţirelu.

Agentul de poliţie a promis unei persoane că în schimbul a 200 euro va face demersuri şi o va ajuta să-şi înmatriculeze un autoturism adus din străinătate. Inculpatul Ivan Cosmin a pretins şi primit banii atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane, însă şi-a însuşit întreaga sumă obţinută până în prezent, de 1.600 euro şi 2.400 lei, a explicat procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Mai citiţi şi:

Fostul comisar-şef Gheorghe Bumbac a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Un poliţist tulcean a fost arestat pentru trafic de influenţă. Procuror: cerea bani pentru colegi, dar îi păstra pe  toţi

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite