Lansare de carte: „Aromânii pretutindeni, nicăieri“

Lansare de carte: „Aromânii pretutindeni, nicăieri“

Lansarea va avea loc la Casa Avramide FOTO Arhivă Adevărul

Tulcenii sunt invitaţi la lansarea, la Tulcea, a cărţii „Aromânii pretutindeni, nicăieri“ („Armanjlji iutsido, iuva“) de Nicolas Trifon, traducere din limba franceză de Adrian Ciubotaru. Tot atunci va avea loc şi vernisajul expoziţiei de Carte Armână.

Expoziţia şi lansarea de carte vor avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, la Casa Avramide de pe strada Progresului, numărul 32.

Prima ediţie a cărţii „Aromânii pretutindeni, nicăieri“ / „Armanjlji iutsido, iuva“ s-a lansat în 2005. Pe 23 noiembrie 2012, la Târgul de Carte Gaudeamus 2012 este lansată traducerea în limba română a lui Adrian Ciubotaru editată de Editura Cartier din Republica Moldova.

Nicolas Trifon, eseistul, scriitorul şi editorul de limbă franceză de origine română şi etnie aromână s-a născut în 1949 la  Bucureşti. S-a stabilit în 1977 în Franţa, unde şi-a susţinut teza de doctorat în lingvistică(o teză despre limba de lemn).

Este un militant pentru libertate, prezenţă permanentă în mass media, participant  activ în anii 1980 la reţelele de solidaritate cu mişcǎrile sociale din ţările comuniste si cu victimele represiunii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: