La cine a ajuns investiţia Elenei Udrea: Omul lui Năstase a pus mâna pe plaja Sulina FOTO

La cine a ajuns investiţia Elenei Udrea: Omul lui Năstase a pus mâna pe plaja Sulina  FOTO

Căsuţele amplasate în zona plajei Sulina

În această vară mult discutata investiţie a Elenei Udrea pe una dintre ultimele plaje virgine din România a fost dată în administrare. Licitaţia a fost câştigată de firma unui cunoscut social – democrat, apropiat al fostului premier Adrian Năstase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnaliştii de la ziaruldetulcea.ro au publicat, în exclusivitate, un articol despre cel care a câştigat licitaţia pentru construcţiile amplasate pe plaja Sulina pe vremea mandatului Elenei Udrea:
Doctorul Cristian Celea, fost secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase a câștigat o licitație dubioasă organizată de primăria Sulina, preluând în concesionare una dintre cele mai râvnite zone din România, respectiv una dintre ultimele plaje sălbatice, plaja Sulina.

Click pe poze pentru fotogalerie!

La licitație au participat doar două firme, respectiv SC C&C Investiții și Consultanță SRL București și AL&CIP SRL, oamenii de afaceri din Sulina acuzând faptul că licitația ar fi fost de fapt un aranjament între cele două firme. Mai mult decât atât, firma AL&CIP SRL îl are ca asociat unic și administrator pe Ciprian Picu, nimeni altul decât soțul secretarei orașului, Alina Picu. Cei doi sunt cunoscuți ca deținând mai multe afaceri de alimentație publică în oraș, iar despre legalitatea participării firmei soțului secretarei la licitație, primarul Aurel Dimitriu refuză să se pronunțe.
Citeşte pe ziaruldetulcea.ro declaraţia generalului SRI Cristian Celea.
Scandalul plajei Sulina
La începutul anului trecut, Comisia Europeană a avertizat România pentru a doua oară că un proiect de dezvoltare a oraşului Sulina pune în pericol mai multe specii de plante protejate.

Bruxelles-ul a stârnit furtuna la Sulina

Comisia Europeană e nemulţumită de proiectul de la Sulina

GALERIE FOTO Tulcea: Plaja din Sulina este tot neautorizată

GALERIE FOTO Turişti pe plaja neautorizată din Sulina


Atenţionările şi avertismentele emise de comisarul european pentru Mediu Janez Potocnik vizau un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea cu suma de 6,5 milioane lei, intitulat „Amenajare plaja Sulina". Consiliul Judeţean Tulcea, beneficiarul proiectului, a contribuit cu suma de 100.000 de lei.
Ecologiştii spun că studiul de impact asupra mediului al investiţiei de pe plaja Sulina, care a costat 10.000 de lei, nu a luat în calcul impactul negativ pe care construcţiile îl pot avea asupra unor plante care trăiesc doar în zona deltaică, cum ar fi o specie de garofiţă protejată la nivel european. De asemenea, pe plaja Sulina se întâlneşte volbura de nisip, o specie care poate fi găsită doar la Sulina, Sfântu Gheorghe şi Vadu. Pe lângă plante, pot fi afectate şi dunele, o formă de relief întâlnită doar în Delta Dunării.

Tulcea: Autorizarea plajei Sulina, în așteptare

Plaja sălbătică şi fierbinte de vara trecută este congelată total în Delta Dunării! GALERIE FOTO


Expertiza a stabilit: Investiţiile turistice de la Sulina nu afectează habitatele!

Vezi aici ce taxe se vor percepe pe plaja din Sulina!

GALERII FOTO Cele mai mari investiţii ale Elenei Udrea în Deltă ajung la primari

GALERIE FOTO Ministrul Mediului a intrat cu mașina de teren pe plaja virgină de la Sulina

Nici până în ziua de azi nu s-au primit avizele pentru funcţionarea plajei din Sulina, astfel că exploatarea investiţiei realizate de Ministerul Turismului mai are de aşteptat.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările