Judeţul Tulcea: Platformă educaţională în sprijinul viitorilor liceeni

Judeţul Tulcea: Platformă educaţională în sprijinul viitorilor liceeni

Arhiva Adevărul

Absolvenţii clasei a VIII-a au la îndemână o platformă unde găsesc informaţii despre ofertele liceelor din judeţul Tulcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Locală Tulcea (APDLT), în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Tulcea,  au lansat platforma educaţională licean.ro, un proiect care vine în sprijinul promovării învăţământului tulcean într-un moment în care ofertele educaţionale pot fi promovate dor în mediul virtual.

Astfel, viitorii absolvenţi de gimnaziu, vor putea găsi în acelaşi loc toate liceele şi vor putea accesa mai uşor informaţiile de care sunt interesaţi.

Deşi s-a dorit la început a fi doar un „târg” virtual de ofertă educaţională, iniţiatorii proiectului au realizat că licean.ro poate fi mai mult, o oportunitate de marketing eficient pentru unităţile şcolare şi un mijloc eficient de comunicare între elevi, părinţi şi profesori. Până acum, majoritatea liceelor din judeţul Tulcea sunt înscrise pe această platformă.

„ Am căutat un design plăcut, responsive pentru telefoanele mobile, fiind unul dintre cele mai utilizate instrumente. Lucrând la platfomă, am luat hotărârea de a merge mai departe, devenind promotori ai învăţământului tulcean, prin prezentarea informaţiilor de natură publică şi a subiectelor pe care liceele tulcene doresc să le facă cunoscute”, declară Ionuţ Chirică – Preşedinte APDLT.

Profesorul Mihai Tiuliumeanu, director adjunct la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea, a participat încă de la început la realizarea acestui proiect. „Şi marketingul educaţional, la fel ca noi toţi, trebuie să se adapteze vremurilor de criză. Dacă elevii nu mai pot vizita în acest an tradiţionalul Târg de ofertă educaţională, atunci am zis să mergem noi, cu standurile liceelor, la fiecare dintre ei, virtual, bineînţeles. Aşa s-a născut ideea acestui proiect care, pentru prima dată, aduce laolaltă, în acelaşi loc, tot ceea ce oferă învăţământul tulcean, liceal şi profesional”, spune profesorul.

Pe aceeaşi temă:

Turiştii sunt aşteptaţi în Delta Dunării. „Este una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din România” 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările