VIDEO Incendiu puternic în Tulcea: 15 autobuze de transport public au fost distruse. Care a fost cauza

VIDEO Incendiu puternic în Tulcea: 15 autobuze de transport public au fost distruse. Care a fost cauza

FOTO ISU Tulcea

Un incendiu de proporţii a izbucnit vineri dimineaţă la Societatea de Transport Public din Tulcea, unde 15 autobuze dintre cele 22 care se aflau în garaje au ars. Numărul total al autobuzelor deţinute este de 27.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 9.45. Intervenţia pompierilor la societatea de transport public din Tulcea s-a încheiat după cinci ore şi jumătate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit la unul dintre autobuzele aflate în hala respectivă.
 
UPDATE ora 8.00 Reprezentanţii ISU au transmis că au ars 15 autobuze şi 1 microbuz. Au fost salvate din flăcări 7 autobuze.
 
UPDATE ora 7.30 Conform ISU Tulcea, în acest moment mai sunt câteva focare sporadice.
 
Acoperişul clădirii s-ar putea prăbuşi, întrucât grinzile de susţinere nu mai sunt sigure.
 
„În garaj ţineam autovehiculele care erau pregătite să plece pe trasee în această dimineaţă. Sperăm că vom face faţă solicitărilor călătorilor", a afirmat directorul societăţii, Dan Bălan, pentru Agerpres. Directorul societăţii Transport Public SA nu a putut menţiona valoarea estimată a pagubelor produse de incendiu, însă a amintit că două autobuze achiziţionate anul trecut au costat circa 995.000 de lei.
 
Pompierii au fost alertaţi la 3.52, la faţa locului intervenind peste 84 de pompieri cu 9 autospeciale. La 7 dimineaţa mai erau câteva focare pe care pompierii încercau să le stingă. Au fost scoase din flăcări 25 de butelii de oxigen şi 3 butelii GPL. De asemenea, conform ISU Tulcea, există pericolul prăbuşirii tavanului. Comanda la faţa locului a fost asigurată de şeful ISU Tulcea, locotenent-colonelul Daniel Petrov.
 
 
„A fost o intervenţie dificilă pentru că pompierii s-au confruntat cu o suprafaţă mare. 13 autobuze au fost afectate, iar 3 salvate. Incendiul a fost anunţat de un paznic. S-a intervenit cu peste 80 de pompieri, cu 9 autospeciale. Au fost, de asemenea, evacuate 25 de butelii de oxigen şi 3 de GPL“, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, precizând că nu este cunoscută deocamdată cauza incendiului.
 
Pentru localizarea incendiului au fost solicitaţi pompieri care se aflau în timpul liber sau echipe din alte localităţi ale judeţului. Astfel, o echipă a detaşamentului din tura libera, 1 autospecială de la Staţia de pompieri Babadag şi 1 autospecială de la Secţia de pompieri Măcin au venit să-şi ajute colegii din Tulcea.
 
În apropierea garajului Societăţii de Transport există şi alte clădiri, însă pompierii au oprit propagarea incendiului. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: