Incendiu într-o zonă strict protejată din Delta Dunării: a ars o suprafaţă de 45 hectare

Incendiu într-o zonă strict protejată din Delta Dunării: a ars o suprafaţă de 45 hectare

Incendiu pe Insula Popina FOTO ARBDD

Duminică seara a izbucnit un incendiu pe Insula Popina din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, districtul ecologic Razim-Sinoie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intervenţia s-a realizat cu promptitudine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, în colaborare cu personalul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi Primăriei Jurilovca în scopul limitării efectelor, izolării focarelor şi stingerii incendiului. 
 
La o primă evaluare, a fost afectată de foc o suprafaţă de aproximativ 45 de ha de vegetaţie ierboasă. Nu au fost semnalate mortalităţi la speciile de păsări sau animale sălbatice pentru care Insula Popina a fost declarată zonă strict protejată. Se continuă monitorizarea şi se efectuează cercetări pentru determinarea cauzei izbucnirii incendiului.
 
Insula Popina este o zonă strict protejată de pe teritoriul RBDD, cu o suprafaţă de 98 de ha, considerată un important adăpost, loc de popas şi cuibărit pentru câteva specii periclitate sau rare de faună printre care se pot enumera: călifarul alb, privighetoarea roşcată, ciocârlia de Bărăgan, păianjenul veninos "văduva neagră" şi miriapodul gigant.
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările