Hoţii de tablouri de la muzeul din Rotterdam au fost condamnaţi la închisoare

Hoţii de tablouri de la muzeul din Rotterdam au fost condamnaţi la închisoare

Eugen Darie şi Radu Dogaru FOTO Arhivă Adevărul

Cei doi sunt acuzaţi că au furat mai multe tablouri din muzeul din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind de 18 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Dogaru şi Eugen Darie, cei doi hoţi care au furat şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în octombrie 2012 au fost condamnaţi definitiv la închisoare. Radu Dogaru a primit şase ani de închisoare cu executare, iar Eugen Darie  cinci ani şi patru luni de închisoare. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă.

Radu Dogaru a fost judecat pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup criminal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Eugen Darie a fost acuzat de complicitate la furt calificat, cu consecinţe deosebit de grave şi constituire de grup criminal.

Dogaru şi Darie au recunoscut toate faptele de care sunt acuzaţi în dosarul furtului de tablouri.
În 15 iulie 2013, DIICOT i-a trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind de 18 milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările