Hotelul plutitor Bella Marina din Jurilovca, în centrul unei anchete. DNA îi acuză pe reprezentanţii firmei de fraudarea fondurilor europene

Hotelul plutitor Bella Marina din Jurilovca, în centrul unei anchete. DNA îi acuză pe reprezentanţii firmei de fraudarea fondurilor
 europene

Hotelul plutitor Bella Marina                                                                     FOTO Facebook

Modul în care s-au folosit banii europeni pentru un proiectul unui Hotel plutitor în Jurliovca a făcut obiectul unei anchete DNA. Procurorii i-au trimis în judecată pe reprezentanţii firmei pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor.

„Hotelul  plutitor Bella Marina****  este locul ideal pentru o vacanţă mai mult decât relaxantă şi este situat într-un cadru natural de excepţie, în Miniportul comunei Jurilovca, localitatea Jurilovca, zona de sud pe canalul Central, Judeţul Tulcea unde vă aşteaptă şi vă oferă 104 locuri de cazare distribuite în 49 de camere confortabile şi 4 apartamente cu un design modern”, se arată pe site-ul oficial al hotelului.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, administratorului SC Lucia Inter Tour SRL Constanţa, Eugen Munteanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

De asemenea, SC Lucia Inter Tour SRL a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor aceloraşi infracţiuni.

Un alt administrator, Bogdan-Valeriu Trupină, şi firma sa SC Metal Engineering SRL sunt acuzaţi de  complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.  Alături de aceştia, mai sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor Ioan-Virgil Dobre, Gabriel Buiea, Ilie Radu şi Liviu Ungureanu administratori ai unei societăţi comerciale şi Cătălina Dimcică pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii spun în rechizitoriu că „în perioada decembrie 2009 – octombrie 2010, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile („Hotel plutitor Bella Marina****”), în calitate de administrator al SC Lucia Inter Tour SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Trupină Bogdan-Valeriu, a folosit cu rea-credinţă, în relaţia cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Est Brăila, mai multe documente false, reprezentând avans solicitat la rambursare şi valoarea situaţiilor de plată corespunzătoare cererilor de rambursare nr. 2-5. Prin aceste demersuri, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în sumă de 7.436.312 lei.

În acelaşi context, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, inculpatul Munteanu Eugen a înregistrat în contabilitatea societăţii pe care o conducea mai multe cheltuieli nereale reprezentate de documente justificative false (o parte din ele puse la dispoziţie de ceilalţi inculpaţi), în valoare totală de 5.588.913 lei, prejudiciind astfel bugetul statului cu suma de 898.904 lei rezultată ca urmare a deducerii, în mod nelegal, a TVA aferentă achiziţiilor fictive.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Munteanu Eugen a transferat către societatea administrată de inculpatul Trupină Bogdan-Valeriu suma de 4.851.368 lei, care la rândul ei a procedat în aceeaşi manieră, transmiţând banii către firmele celorlalţi inculpaţi. Ulterior, banii care reprezentau plăţi pentru lucrări şi bunuri ce nu au fost efectuate/livrate în realitate, au fost retraşi în numerar şi predaţi inculpatului Munteanu Eugen.”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 7.436.312 lei. Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Fondurilor Europene nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurator precum şi cea a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deţinute de inculpaţii Munteanu Eugen, SC Lucia Inter Tour SRL şi Trupină Bogdan-Valeriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Val de incendii cu autor necunoscut în Delta Dunării. Oamenii sunt disperaţi de pasivitatea poliţiei: „Ce să fac eu, să îi omor, să-mi fac singur dreptate?“

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: