GALERII FOTO Sloiurile fac din nou ravagii la Tulcea: Iată cum arată unul dintre pontoanele din port!

GALERII FOTO Sloiurile fac din nou ravagii la Tulcea: Iată cum arată unul dintre pontoanele din port!

Pontoanele din portul Tulcea, dislocate de sloiurile de gheaţă

Miercuri după amiază trei pontoane de mici dimensiuni aflate în portul Tulcea (chiar în zona trecerii bac) au fost mutate din loc de un bloc masiv de gheaţă care curgea pe Dunăre. Unul dintre pontoane (cel la care oprea nava care asigura transportul peste Dunăre) a început să plutească în derivă, dar a fost recuperat şi adus la mal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe faleza din Tulcea zeci de curioşi se uită acum la un ultimul ponton căzut în apele Dunării. La mal, angajaţii caută prin apă bucăţi din pontoanele care până acum câteva ore păreau ferite de pericol.

Click pe poze pentru fotogalerie!

„Eram aici, stăteam la discuţii. Dintr-o dată am văzut pontonul acesta că pleacă la vale. Pur şi simplu s-a smuls de la mal şi începuse să plutească. Uitaţi, acum scot din apă antena... Pasarela e încă în apă!“, povesteşte unul dintre martorii la incident.
Căpitănia Zonală Tulcea a ajuns la faţa locului. „În această după amiază trei pontoane de mici dimensiuni au fost mutate din loc în portul Tulcea. Unul dintre pontoane a plutit în derivă pentru puţin timp, după care a fost recuperat cu ajutorul remorcherului Tg. Ocna“, spune Petrică Rade, purtător de cuvânt al Căpităniei Zonale.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Nu este primul incident de acest tip. Acum cinci zile, tot în portul Tulcea, două pontoane au fost mişcare din loc şi avariate după ce au fost lovite de un sloi de gheaţă. De asemenea, în această dimineaţă, 12 barje aflate în portul Isaccea au fost mutate o milă în aval de un sloi masiv de gheaţă.
Citeşte şi: GALERIE FOTO Sloiurile fac ravagii în Tulcea: Navele din portul Isaccea, lovite de blocurile de gheaţă de pe Dunăre
Un bloc masiv de gheaţă a lovit două pontoane din portul Tulcea GALERIE FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările