FOTO De Ziua Mondială a Apei: Expoziţie „Delta Dunării, cel mai tânăr tărâm al bătrânei Europe“. Iată cele mai frumoase imagini!

FOTO De Ziua Mondială a Apei: Expoziţie „Delta Dunării, cel mai tânăr tărâm al bătrânei Europe“. Iată cele mai frumoase imagini!

Pământ nou (fotograf: Daniel Petrescu)

Joi, pe 22 martie 2012, de la ora 15.00, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va organiza, la sediul  Centrului Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, vernisajul expoziţiei de fotografii intitulată „Danube Delta – Images from the youngest land of the old Europe“.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atenţia lumii întregi asupra importanţei apei şi pentru a susţine cauza managementului sustenabil al resurselor de apă.
În 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, în Brazilia, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondială a Apei, iar de atunci aceasta a fost sărbătorită anual.
Tema sugerată pentru Ziua Mondială a Apei din acest an este „Apa şi siguranţa alimentară“ şi are ca motto: „Lumea este însetată pentru că ne este foame“. Aceasta temă are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la cantitatea de apă necesară pentru a produce alimente.

Click pe poză pentru a vedea o parte din imaginile ce vor fi expuse la acvariu!

Cele mai frumoase imagini din Deltă
Expoziţia de fotografii ce va fi vernisată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei a fost inaugurată de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anul trecut la Orth, Austria, Parcul Naţional Donau Auen, cu ocazia deschiderii evenimentului „Anul României“ organizat în perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011, în cadrul proiectul DANUBEPARKS.
Pentru această expoziţie au fost selectate cele mai bune 35 fotografii realizate de opt fotografi: Mihai Baciu, Dan Bandacu, Iliuţă Goean, Alex Ifrim, Helmut Ignat, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu, Petre Şolcă. Fotografiile surprind în detaliu frumuseţea inegalabilă a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, având fiecare o istorie proprie şi o semnificaţie deosebită pentru fotografi.

citeste totul despre: