FOTO Tânărul care a creat grupul monarhiştilor din Tulcea: „Pe 10 mai, România este în sărbătoare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Maria în deltă FOTO Turism de altădată
Regina Maria în deltă FOTO Turism de altădată

Daniel Plângu sau „Dl. Dan“, aşa cum apare el pe Facebook, este un tânăr tulcean care crede cu tărie în valorile monarhiei. Aşadar, a decis să promoveze aceste valori şi în mediul virtual, pe reţelele de socializare care atrag din ce în ce mai mulţi tineri.

A creat, împreună cu  un amic, un club on line al monarhiştilor din Tulcea, acolo unde în permanenţă postează informaţii despre Casa Regală.

Clubul Monarhiştilor din Tulcea are, deja, pe Facebook, peste 250 de simpatizanţi. „Da, în ţara asta e nevoie de normalitate, de monarhie ! Da, nici un sistem politic nu mai pare viabil pentru noi ! Da, dorim reinstaurarea Monarhiei în Romania ca un fapt legitim şi corect !“, a notat Dan după crearea grupului pe reţeaua de socializare.

Am discutat cu Daniel despre spreanţele şi motivaţiile care stau în spatele acestei acţiuni concentrate pe reţeaua de socializare. „În fiecare „azi” al ultimilor ani, conducătorii noştri habar nu au despre onoare, iubire, ţară, cultură, educaţie. Azi, acum şi pe 10 mai a fiecărui an, România ar putea fi în sărbătoare. Altminteri, vom avea o Românie într-o jale fără sfârşit“, spune acesta.

Reputaţia României este înspăimântătoare

Spune că monarhia promoveaza valori morale autentice, credibilitate, dar şi nostalgie. Aceste valori sunt distruse complet de conducători fără logică şi moralitate, mânaţi doar de idealuri meschine, auto-indestulătoare, este de părere Daniel. „Discrepanţa e uluitoare. Cele două lumi, pe de o parte monarhia, ca trecut glorios şi, sper, viitor, şi pe de altă parte sistemul politic actual, sunt total paralele. Reputaţia pe care o avem actualmente e pur şi simplu înspăimântătoare“.

Sistemele monarhice din Europa au şi politicieni, monarhul nu conduce singur politica ţării. Rolul lui este simbloic, dar creează o imagine coerentă, de stabilitate. „O ţară care a avut rădăcinile în monarhie, care a cunoscut prosperitatea şi distincţia elegantă a acelor vremuri sub monarhie, e bine sa aiba un viitor asemenea“, mai spune Daniel.

Revenire la monarhie?

Acest lucru ar fi fost mai facil imediat după Revoluţie, spune Daniel.

„Să ne amintim de nenumăratele încercări ale MS Regele Mihai I de a reveni în ţara sa, începând cu anul 1990, când cei aflaţi la putere la acea vreme – nimeni alţii decât membrii eşalonului secund ai puterii de dinainte de `89 – l-au umilit prin expulzare înca de la sosirea pe aeroport şi până la momentul 1992, când a fost întampinat, efectiv, de peste un million de oameni entuziasmaţi la Bucureşti“.

Acela a fost momentul-cheie, poate cea mai propice ocazie pe care România a avut-o de a reintra pe făgaşul normal şi legal.

Clasa politică de atunci a privit valul de simpatie drept o ameninţare, astfel încât au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-i limiteze accesul către popor, mai spune tulceanul.

„În fapt, MS Regele Mihai I a fost văzut ca o ameninţare de către toţi conducătorii pe care i-a avut ţara asta după `90. A fost considerat ca un obstacol în calea mârşavelor planuri pe care aceştia le-au avut şi le-au înfăptuit cu ţara şi poporul acesta“.

Şi-ar dori reinstaurarea monarhiei în România, iar cea mai simplă explicaţie este aceea că poporul român a prosperat în perioada Monarhiei.

Trei cuvinte pentru monarhie: eleganţă, rafimanent, discreţie

„Oricât s-a încercat mistificarea adevarului istoriei noastre, un lucru cert a rămas: monarhia a adus ţării asteia cea mai fastă perioadă din toate timpurile (a se vedea evoluţia economico-socială începută la sfârşitul secolului XIX şi continuată până la cel de-al doilea război mondial). În câteva cuvinte, beneficiile unui trecut şi ale unui posibil viitor monarhic ar fi caracterizate astfel: rafinament, eleganţă, discreţie, cultură, prestigiu... Tradiţionalism şi modernism în egală măsură“, mai spune Daniel.

În susţinerea punctului său de vedere, Daniel aduce în discuţie şi înrudirea membrilor Casei Regale a României cu mai toate familiile monarhice ale Europei, MS Regele Mihai I fiind, de altfel, nepotul Reginei Elisabeta a II a Marii Britanii. „Aşadar, măcar la capitolele încredere şi prestigiu sunt convins că Romania ar avea enorm de câştigat pe plan european şi nu numai“.

Trăiască Regele!

Astăzi, 10 mai 2013, românii ar fi putut sărbători 132 de ani de monarhie, spune Daniel. „Din păcate pentru noi, un popor traumatizat de prea multă impostură, dezordine şi minciună, de rea intentie, acum suntem victimele unui dezastru  politic şi de guvernare, din care nimeni nu mai ştie cum am putea ieşi. Pentru noi, cei de acum, şi pentru istorie, atât MS Regele Mihai I, cât şi predecesorii domniei sale la cârma Regatului României, rămân desăvârşitul, unicul exemplu asupra felului în care a domni peste oameni înseamnă a-i sluji şi a-i iubi, cu suflet şi cu înţelepciune. Fie ca exemplul lor să ne susţina în viitorul nostru!“.

Pentru adepţii monarhiei, de 10 mai, România este în sărbătoare. „De 10 mai, noi, monarhiştii tulceni, suntem alături de Casa Regală a României cu cele mai calde sentimente de mândrie şi speranţă! Trăiască Regele!“.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite