FOTO Regal de costume, dans şi tradiţii la Festivalul „Peştişorul de Aur“

FOTO Regal de costume, dans şi tradiţii la Festivalul „Peştişorul de Aur“

parada costumelor populare FOTO CJ Tulcea

Festivalul Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur“ 2014 a avut loc în perioada 7 – 12 august. Evenimentul a ajuns la cea de-a 22-a ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La festival au participat formaţii formaţii artistice din România, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, Serbia şi Ucraina. Judeţul Tulcea este reprezentat de copii din municipiu, Casimcea, Jijila, Niculiţel, Sarighiol de Deal şi Sulina.

Din păcate, cinci ansambluri africane aşteptate din Algeria, Ghana, Guineea şi Sierra Leone nu au putut participa la festivalul din Tulcea din cauza epidemiei de Ebola.

festivalul a debutat vineri, cu parada portului popular (pe traseul strada Isaccei – strada Unirii – strada Babadag – strada Dobrogeanu Gherea – strada Păcii – strada Piaţa Civică).

La deschiderea oficială, care a avut loc vineri, începând cu ora 18.30 în centrul municipiului, au participat Mihai Nicolae, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, primarul Constantin Hogea, inspectorul general Dumitru Damian.

„Ceea ce am văzut în acest an a fost mai mult decât un festival, a fost un adevărat regal de costume, dans, tradiţii. Vreau să îi felicit pe toţi participanţii la acest concurs şi să îi asigur că, din punctul nostrum de vedere, sunt cu toţii câştigători prin faptul că au luat parte la acest festival “, a spus vicepreşedintele CJ Vasile Strat.

Primarul municipiului, Constantin Hogea, a vorbit despre amploarea acestui festival şi despre cei care s-au implicat pentru ca Peştişorul de Aur să devină ceea ce este astăzi: „Vreau să remarc, încă o data, faptul că Primăria şi Consiliul Judeţean au făcut echipă pentru susţinerea celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Peştişorul de Aur“.

Maestrul Ştefan Coman, tulceanul care a muncit în ultimii 22 de ani pentru realizarea celui mai mare festival de folclor din România, a vorbit despre începuturile „Peştişorului de Aur“, dar şi despre viitor. Organizatorii îşi doresc să coreleze festivalurile de la Vaslui şi Buzău cu cel din Tulcea  şi că aducă în România ansambluri de pe toate continentele. „Ne dorim ca ediţia din 2015 să fie una mondială“, spune Ştefan Coman.

Vă mai recomandăm:

Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

FOTO Jurilovca, poarta Raiului de la intrarea în Delta Dunării

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO Luncaviţa, satul teilor şi al nopţilor senine


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările