FOTO Prefectul de Tulcea, în şcolile fără apă din Delta Dunării: „Avem clase cu opt copii!“

FOTO Prefectul de Tulcea, în şcolile fără apă din Delta Dunării: „Avem clase cu opt copii!“

La şcoala din Periprava

Vasile Gudu împreună cu inspectorul general Doru Căpriţă au fost ieri în satele comunei C. A. Rosetti din Delta Dunării, pentru a identifica în teren problemele cu care se confruntă  comunitatea locală în ceea ce priveşte calitatea actului educativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principala cauză a problemelor comunităţii locale este lipsa apei potabile. La aceasta se adaugă drumul precar ce leagă localităţile deltei, cât şi scăderea veniturilor populaţiei locale, spune prefectul Vasile Gudu.
„Avem o mare problemă!“Şeful Prefecturii recunoaşte că învăţământul din Deltă are mari probleme: dincolo de lipsa apei potabile şi de starea drumurilor, numărul elevilor din Delta Dunării este prea mic, astfel că şi cadrele didactice lipsesc cu desăvârşire. „Dacă până acum câţiva ani copiii din alte sate locuiau în gazdă la familii din C.A. Rosetti şi astfel în şcoala din localitate clasele erau mai mari, acum în satele vizitate efectivul e de opt - nouă copii pe grădiniţă sau pe ciclul primar. Personal, consider că trebuie să identificăm alte soluţii, să venim cu alte opţiuni privind organizarea şcolii în Delta Dunării. Aceşti copii sunt izolaţi datorită locaţiei însă acest lucru nu trebuie să ne determine să le îngrădim şi accesul la informaţie. E timpul să dezvoltăm programe şi proiecte care să pună mai mare accent pe nevoile populaţiei locale“, a adăugat prefectul judeţului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările