FOTO Poveste de succes în ţinutul lipovenilor: casa veche de un secol din Sarichioi transformată într-o bijuterie

FOTO Poveste de succes în ţinutul lipovenilor: casa veche de un secol din Sarichioi transformată într-o bijuterie

Casă tradiţională FOTO Arhivă personală

O casă construită de lipoveni în urmă cu un veac a fost renovată şi a devenit un punct de atracţie în Sarichioi, satul unde trăieşte cea mai mare comunitate de ruşi-lipoveni din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi tineri, Alex şi Alina Filip, vor oferi turiştilor o altfel de vacanţă, într-o casă tradiţională lipovenească, colorat în alb şi albastru şi decorată cu păpuşi Matrioşka şi cu balalaici. 
 
Cei doi tineri: el moldovean şi ea dobrogeancă, au achiziţionat o casă construită în urmă cu aproape 100 de ani în Sarichioi. Au fost păstrate grinzile din lemn de pe tavan de care, până nu demult, se agăţau pătuţurile bebeluşilor, dar şi vechile lăzi tot din lemn în care se depozitau lucruri de suflet. De asemenea, casa din chirpici are şi prispă unde turistul se poate odihni după o excursie în Dobrogea de Nord. Ca elemente de decor, au adus de la Moscova renumitele Matrioşka, mici Balalaika, câteva cutii muzicale şi samavoare.
 
Păstrând elementele tradiţionale, alături au mai construit un corp de clădire. În total, gospodăria lor are trei apartamente, două fiind în casă veche şi unul în mansarda casei noi. Un apartament se închiriază cu 100 euro pe noapte în sezon şi cu 60 de euro în extrasezon. Acestea sunt disponibile începând de sâmbătă, 22 iunie. 
 
Zona din Dobrogea de Nord  oferă multe alte puncte de atracţie turiştilor. Astfel, cei care vin aici în vacanţă pot pescui, pot face degustări de vinuri, plimbări cu barca pe Lacul Razim, sau jeep safari prin pădurile din zonă cu o maşină de epocă. De asemenea, pot face excursii la cetăţile, mănăstirile şi cramele dobrogene, drumeţii în Munţii Măcinului şi pot pleca în aventură în Delta Dunării.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările